Pēc aktīvo atpūtas zonu labiekārtošanas un peldvietu izveides pilsētas iedzīvotājiem Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcija plāno izveidot pirmo oficiālo peldvietu uzticamākajiem cilvēku draugiem – suņiem. Paredzams, ka tā tiktu veidota pietiekamā attālumā no cilvēku atpūtas vietām, attiecīgi aprīkota un uzturēta pārsvarā par nevalstisko organizāciju un sponsoru līdzekļiem.
Ministru kabineta Suņu un kaķu turēšanas noteikumu Nr.291 punkts 6.4. paredz, ka dzīvnieku īpašniekiem aizliegts ierasties ar tiem masu pulcēšanās vietās, tai skaitā cilvēku atpūtas vietās un peldvietās. Peldvietu labiekārtošanas projekta sabiedriskās apspriedes ietvaros vairāki Vidzemes priekšpilsētas iedzīvotāji snieguši priekšlikumus par atpūtas zonas izveidi, kurā būtu atļauts peldēties arī suņiem, informē Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcijas preses sekretāre Dana Šarlovska.

"Līdz šim brīdim Latvijā ne pašvaldības, ne valsts institūcijas nav mēģinājušas attīstīt šo jomu un atrast līdzekļus suņu peldvietu izveidei, kas gan Rietumeiropā, gan ASV ir pašsaprotama ikdienišķa lieta. Šo projektu Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcija varētu risināt, apvienojot pašvaldības, dzīvnieku aizsardzības biedrību, attiecīgo nevalstisko organizāciju un uzņēmumu resursus, kas sniegtu atbalstu projekta īstenošanai," teic Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirektors Juris Viņķelis.

Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcija aicina iedzīvotājus iesaistīties suņu peldvietu izveides projektā, sniedzot priekšlikumus par suņu oficiālās peldvietas izveides vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!