Ministru prezidents un arī nākamās valdības veidotājs Aigars Kalvītis telekompānijas LNT raidījumā "900 sekundes" trešdien informēja, ka pagaidām vēl nav izlemts kurai no vairāk balsu savākušajām labējām partijām, "Jaunajam Laikam" (JL) vai TB/LNNK, tiks piedāvāta sadarbība koalīcijā.
"TB/LNNK ir liela pieredze valdības darbā, kā arī viņi ir daudz prognozējamāki," uzskata Kalvītis. Taču otra sadarbības kandidāta, partijas JL "garastāvoklis un attieksme pret kolēģiem mainās līdz ar vēja virzienu."

Premjers tomēr pieļāva, ka TB/LNNK ir daudz ticamāki partneri. "Vēl piektdien Einārs Repše izturējās noraidoši pret Tautas partiju, bet tagad apliecina gatavību sastrādāties," izbrīnu raidījumā pauda Kalvītis.

"Sākumā ir jātiekas un jānoskaidro uz kādu sadarbību partijas ir gatavas," uzsvēra premjers.

Runājot par ministru amatu sadalīšanu, Kalvītis skaidroja, ka sākumā ir jāizveido valdības deklarācija, jāizlemj kāda būs koalīcija un tikai tad, rūpīgi visu apdomājot, jāizvēlas jaunie ministri.

Kā ziņots, TP, par kuru nobalsoja 19,49% vēlētāju, ieguvusi 23 deputātu vietas. ZZS, par kuru nobalsoja 16,69% vēlētāju, saņems 18 deputātu mandātus. Arī JL, par kuru nobalsoja 16,38% vēlētāju, saņems 18 deputātu mandātus.

SC, par kuru nobalsoja 14,42% vēlētāju, pienākas 17 deputātu vietas.

LPP/LC, par kuru nobalsoja 8,59% vēlētāju, saņems desmit deputātu mandātus, apvienība "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, kas saņēmusi 6,95% vēlētāju atbalstu, iegūs astoņas deputātu vietas, bet apvienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā", par kuru nobalsoja 6,02% vēlētāju, - sešas deputātu vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!