Divas no "Saskaņas centra" (SC) apvienībā ietilpstošajām partijām - Tautas saskaņas partija Jāņa Urbanoviča vadībā un partija "Jaunais centrs" Sergeja Dolgopolova vadībā - pieņēmušas lēmumu turpināt apvienošanos vienā partijā, informē SC priekšsēdētājs Nils Ušakovs.
Apvienošanās process varētu tikt pabeigts šogad. Šāds solis esot vērsts uz apvienības darba efektivitātes paaugstināšanu. Aicinājums saliedēties vienā partijā ir nosūtīts arī abām pārējām apvienības SC partijām - Alfrēda Rubika vadītajai Latvijas Sociālistiskajai partijai un Alekseja Vidavska Daugavpils pilsētas partijai, kā arī citām kreisi centriskām politiskajām organizācijām un partijām.

9.Saeimas vēlēšanās par SC deputātu kandidātu sarakstu nobalsoja 14,42% vēlētāju, un nākamajā parlamentā SC būs 17 mandāti.

Latvijas Sociālistiskās partijas priekšsēdētājs Rubiks stāsta, ka viņu nepārsteidz TSP un JC paziņojums par apvienošanos vienā partijā. "Viņi izšķīrās un tagad atkal apvienojas," teica LSP līderis. Sociālisti gan vēl neesot domājuši par pievienošanos kādai citai partijai. Par SC priekšlikumu tiks spriests LSP kongresā 16.decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!