10. augustā pulksten 14.00 ūdensatrakciju parkā Nemo Vaivaros, Atbalss ielā 1, notiks jauniešu laikraksta LABA ikgadējā konkursa LABAS vāka modelis 2001 un LABAS tīnis 2001 noslēguma pasākums – fināls.
Lai interesanti būtu gan dalībniekiem, gan skatītājiem fināls tiks veidots kā šovs, kurā tīņi demonstrēs dažādus priekšnesumus, kas iestudēti Latvijā pazīstamu skatuves mākslinieku vadībā. Par konkursu, kurš ilga vairāk nekā pusgadu, rīkotāji ir gandarīti, jo jauniešu atsaucība bijusi ļoti liela. Savukārt demokrātiskais vērtēšanas mehānisms ļāvis pašiem jauniešiem noteikt stilīgākos un interesantākos vienaudžus. Apgāds LABA līdzīgus konkursus rīkos arī turpmāk, jo iespēja sevi pierādīt jauniešu vidū kļūst aizvien populārāka.

Konkursa fināls tiks veidots kā interesants šovs, kurā tīņi iepazīstinās ar sevi, demonstrējot oriģinālas vizītkartes, piedalīsies pantomīmā un popielā, kā arī demonstrēs nākotnes tērpus – vīzijas par tematu Rīgai - 801. Šos priekšnesumus papildinās dziedātājas Olgas Rajeckas organizētā konkursa Olgas disenīte 2001. gada uzvarētāji. Pēc konkursa noslēguma klātesošiem muzicēs tīņu iecienītā grupa “Tumsa”.

Finālisti Nemo parkā ieradīsies jau dienu iepriekš – 9. augustā, lai aktrises un kustību režisores Raimondas Vazdikas vadībā sagatavotu šovprogrammu, jo viņu sniegumu vērtēs un uzvarētājus noskaidros žūrija – apgāda LABA direktors Egīls Īverts un radošā direktore Ināra Pomere, avīzes LABA galvenā redaktore Diāna Ričika, mūziķi Jānis Stībelis, Mārtiņš Freimanis un Olga Rajecka, aktrise un kustību režisore Raimonda Vazdika, pagājušā gada LABAs vāka modele Elīna Ozola un LABAs tīnis Jānis Strapcāns, kā arī atrakciju parka Nemo pārstāvji. Uzvarētājus gaida vērtīgas balvas – mobilie telefoni ar Zelta zivtiņām, kā arī pārsteiguma balvas no “Maybelline” kosmētikas sērijām.

Konkursa “Vāka modelis” vizuālā ideja ir tīņu stila meklējumi, kurā iespējas kļūt par modeli un konkursa dalībnieku ir vienlīdz lielas jebkuram tīnim, kurš atsūtīs uz redakciju savu fotogrāfiju. Arī par konkursa “Tīnis” dalībnieku var kļūt jebkurš jaunietis, tikai šajā konkursā par pamatvērtību kalpo viņa rakstītā vēstule. No visiem dalībniekiem finālistus nosaka LABAs lasītāji, balsojot par sev tīkamāko Vāka modeli un Tīni.

Apgāda LABA radošā direktore Ināra Pomere zina teikt, ka 2001. gadā konkursiem pieteicies rekordliels dalībnieku skaits – ap 500 jauniešu vēlējušies piedalīties modeļu konkursā, bet konkursam Tīnis saņemtas vairāk nekā 1000 vēstules.

“Ar katru gadu jaunieši kļūst aktīvāki un drošāki. Tas priecē, jo tieši uzdrīkstēšanās un drosme kaut ko mainīt un darīt Latvijai nākotnē būs ļoti vajadzīga. Mums, kā jauniešu avīzes izdevējiem paralēli ģimenei un skolai, ir jāsekmē jauniešu izaugsme. Konkursa pieaugošā popularitāte norāda, ka tas izdodas. Arī nākamgad rīkosim līdzīgus konkursus, jo šobrīd Latvijas tīņiem ir visai maz iespēju sevi apliecināt. Lai uzvarētu mūsu konkursos, nav jābūt brīnumbērnam. Galvenais ir drosme saņemties un uzdrīkstēties,” ar gandarījumu atzīst apgāda LABA radošā direktore Ināra Pomere.

Konkursa finālā iekļuvuši arī dalībnieki no Dobeles, Cēsu, Kuldīgas, Gulbenes un Ogres rajoniem, kas parāda, ka aktīvi jaunieši ir ne tikai Latvijas galvaspilsētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!