Saeimas deputāti ceturtdien trīs reizes balsojot nespēja ievēlēt tiesībsargu. Pirmajās divās balsošanas reizēs pietiekamu Saeimas atbalstu nesaņēma nedz Tautas partijas (TP) izvirzītais tiesību zinātņu doktors Ringolds Balodis, nedz apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK izvirzītā politoloģijas profesore Rasma Šilde-Kārkliņa. Arī trešajā balsošanas reizē, balsojot tikai par Baloža kandidatūru, tiesībsargs ievēlēts netika.
Izšķirošajā balsošanas reizē deputātiem tika izsniegtas 95 balsošanas zīmes no kurām par derīgām tika atzīta 91 balsošanas zīme. Par Baloža ievēlēšanu trešajā reizē balsoja 44 deputāti, bet pret TP izvirzīto kandidātu bija 47 tautas kalpi.

Otrajā balsošanas reizē par Balodi nobalsoja 43 deputāti, bet pret balsoja 48 deputāti, savukārt par Kārkliņu balsoja 26 deputāti, bet pret bija 65 Saimas locekļi.

Pirmajā balsošanas reizē par Balodi nobalsoja 36 deputāti, bet pret bija 48 parlamentārieši. Savukārt par Kārkliņu pirmajā reizē balsoja 25, bet pret bija 59 deputāti.

Iepriekš tika prognozēts, ka lielāku atbalstu ievēlēšanai tiesībsarga amatā varētu gūt Latvijas Universitātes pasniedzējs un tiesību zinātņu doktors Ringolds Balodis, jo par viņu balsot grasījās lielākā daļa koalīcijas deputātu.

Par savu kandidātu solījās balsot TP frakcija, bet brīvais balsojums bija paredzēts Zaļo un zemnieku savienības, Latvijas Pirmās partijas un TB/LNNK frakcijās.

Par otru kandidāti Šildi-Kārkliņu solīja balsot atsevišķi TB/LNNK deputāti un partijas "Jaunais laiks" Saeimas frakcija. Savukārt pret abiem kandidātiem balsot solījās Saeimas kreisā opozīcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!