Latvijas Pirmās partijas līderis Ainārs Šlesers sestdien partijas kongresā piedāvās sākt diskusiju par nepilsoņu tiesībām vēlēt pašvaldības, piektdien ziņo laikraksts "Diena".
"Pašvaldības ir saimnieciskas institūcijas, un mēs varētu dot nepilsoņiem kā nodokļu maksātājiem tiesības noteikt saimniecisko dzīvi savā teritorijā," laikrakstam atzinis Šlesers, informējot, ka sestdien kongresā pieteiks šo tematu. Par to vispirms būšot jāvienojas LPP/Latvijas ceļa un reģionālo partiju apvienībā, pēc tam priekšlikumu piedāvāšot izvērtēt koalīcijas partneriem.

LPP/LC frakcijas priekšsēdis Andris Bērziņš pieļāva, ka diskusija varētu notikt, savukārt LC priekšsēdis Ivars Godmanis bija rezervētāks. "Es to nevaru atbalstīt, bet tās ir manas domas," viņš atzinis laikrakstam.

Šlesera iecerētā centrisko spēku konsolidācija ietver arī tuvināšanos "Saskaņas centram" norāda laikraksts.

Iepriekš par nepilsoņu tiesībām vēlēt pašvaldības iestājas opozīcijā esošie kreisie spēki, un pat rosināja izdarīt attiecīgus grozījumus Satversmē, taču šie priekšlikumi tika noraidīti. Kreiso spēku pārstāvji, iestājoties par nepilsoņu tiesībām vēlēt pašvaldības, uzsvēra, ka vairākums nepilsoņu jau sen dzīvo Latvijā, un arī viņi ir nodokļu maksātāji, kuru intereses pašvaldības netika pārstāvētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!