Sestdien agri no rīta Liepājā izceltas decembrī nogrimušā zvejas kuģa "Sniegs" ūdenī palikušās daļas un notiek to pārmeklēšana, lai noskaidrotu, vai tajās nav vēl divu kuģa apkalpes locekļu mirstīgo atlieku.
Jūras administrācijas Meklēšanas un glābšanas dienesta priekšnieks Andris Bernāns stāstīja, ka naktī no piektdienas uz sestdienu Liepājā bijuši labvēlīgi laika apstākļi un jau plkst.5 no ūdens ar peldošā celtņa palīdzību izcelts viss kuģa priekšgals.

Pēc Bernāna sacītā, iespējams, ūdenī palikušas dažas kuģa atlūzas, taču detaļas, kurās varētu atrasties cilvēku mirstīgās atliekas, ir izceltas.

"Tiek skalotas smiltis, meklējam cilvēkus, notiek atgriešanas darbi," skaidroja Bernāns.

Jau vairākkārt ziņots, ka 4.decembrī Liepājā avarēja kuģis "Sniegs" ar sešu cilvēku apkalpi. Kuģis, kurš gatavojās atgriezties ostā, vētrā uzskrēja uz ziemeļu mola.

Taču nelabvēlīgu laika apstākļu dēļ kuģa vraka izcelšana sākās tikai šonedēļ. Šobrīd atrastas un atpazītas kuģa kapteiņa un triju komandas locekļu mirstīgās atliekas.

Bernāns informēja - ja sestdien izceltajā kuģa vraka daļā apkalpes locekļu mirstīgās atliekas atradīs, ūdenī atlikušās kuģa atlūzas netiks izceltas piekrastē, savukārt ja vraka daļā mirstīgo atlieku nebūs, iespējams, arī tās būs jāizceļ.

Jau vēstīts, ka Jūras administrācija konstatējusi, ka traģēdijā vainojami laika apstākļi, kā arī kapteinis, kas nav rīkojies atbilstoši vairākiem noteikumiem.

Tomēr prokuratūra 10.janvārī ierosinājusi krimināllietu par kuģa "Sniegs" avāriju un nosūtījusi to izmeklēšanai Liepājas transporta policijai. Lieta ierosināta pēc krimināllikuma panta par ūdens transporta kustības drošības vai ekspluatācijas noteikumu pārkāpumu, kas izraisījis katastrofu vai citas smagas sekas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!