Rīgas mērs Jānis Birks uzskata, ka pilsētai nepieciešama jauna maza halle, kur varētu rīkot ne tikai hokeja čempionātu, bet arī basketbola vai rokas bumbas čempionātu. Mērs uzskata, ka šāda halle ir nepieciešama neatkarīgi no tā, vai 2013.gadā Rīgā tiks rīkots pasaules hokeja čempionāts.
Birks intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" atzina, ka pirmdien paredzētās tikšanās laikā ar Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidentu Renē Fazelu mērs plāno informēt par Rīgas vēlmi rīkot pasaules čempionātu 2013.gadā.

Mērs atzina, ka Rīga ir ļoti ieinteresēta un darīs visu iespējamu, lai čempionāts notiktu Rīgā, "bet mums būs jākonkurē ar citām pilsētām".

Birks arī uzskata, ka, rīkojot pasaules hokeja čempionātu 2006.gadā tika pieļautas kļūdas, piemēram, "pagaidu halle, kuru pēc tam nojauca, tribīnes novāca, ledus izklusa..." Mērs uzskata, ka pilsētai jādomā par jaunu halli, kur varētu rīkot ne tikai hokeja čempionātus. Šāda halle, pēc Birka domām, nepieciešama, neatkarīgi no IIHF lēmuma par 2013.gada čempionāta norises vietu.

Birks arī norādīja, ka pilsētai jāpieņem lēmums, ko darīt ar Sporta manēžu. Mērs atzina, ka Sporta manēža atrodas labā vieta, tuvu centram, ar iespējam paplašināties. Bet Birks neizslēdz, ka varētu spriest arī par citām vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!