AS "Preses nams" laidis klajā žurnāla "Baltijskij Kurs" vasaras - rudens numuru krievu valodā, kas ir pirmais žurnāla izdevums, kopš žurnāla izdevēja tiesības pieder AS "Preses nams".
Kā informēja AS "Preses nams" Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Daiga Lapsa, žurnāls "Baltijskij Kurs" iznāk kopš 1996.gada, tā galvenā redaktore Olga Pavuka atzinusi, ka ar izdevēja nomaiņu žurnāls ir "ieguvis otru elpu", žurnāla redkolēģijas sastāvs ir kļuvis starptautisks, tajā ir speciālisti no Baltijas valstīm, Ukrainas, Baltkrievijas, Krievijas, Somijas un Zviedrijas. Redaktore arī uzsvērusi, ka žurnāla redakcija turpinās iesākto virzību un principiālu izmaiņu žurnāla izdošanas politikā nebūšot.

Lasītājs izdevumā "Baltijskij Kurs" varēs atrast informāciju par visām trim Baltijas valstīm, tiks apskatītas aktualitātes tranzīta sfērā, finansu tirgos, informācijas tehnoloģiju jomā u.c. Nozīmīga vieta izdevumā atvēlēta Baltijas valstu ekonomisko sakaru ar Austrumu un Rietumu kaimiņiem apskatam, informē Lapsa.

Žurnāla vasaras - rudens numura tēmas ir tiesvedība civiltiesisko strīdu izskatīšanā - viens no sāpīgākajiem pārejas perioda jautājumiem, Krievijas kapitāla loma naftas tranzīta plūsmas formēšanā, kravu apgrozījums Baltijas jūras Austrumu piekrastes ostās, vagonbūve Latvijā u.c. Izdevuma versija angļu valodā -"The Baltic Course" klajā nāks septembra otrajā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!