AS "Ventspils nafta" (VN) īpašnieces AS "Latvijas Naftas tranzīts" (LNT) prezidentam Mamertam Vaivadam bijušas sirdsdarbības problēmas, un patlaban viņš atrodas slimnīcā.
Vaivadam pirms vairāk nekā nedēļas bijis infarkts un viņš nogādāts Kardioloģijas centrā Rīgā, liecina neoficiāla informācija.

Vaivada radinieki otrdien žurnālam "Privātā Dzīve" norādījuši, ka LNT prezidentu līdz slimnīcai noveduši apstākļi, kādi viņam bijuši apcietinājumā.

Jau ziņots, ka aizdomās par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu saņemšanu lielā apjomā prokuratūra februāra vidū aizturēja Vaivadu un "Ventamonjaka" vadītāju Kristu Skuju.

Aizturēšana veikta, jo, kā uzskata prokuratūra, kriminālprocesā gūtie pierādījumi dodot pamatu uzskatīt, ka šīs personas pašas vai ar ārvalstīs reģistrētu kompāniju starpniecību ilgā laika posmā saņēmušas noziedzīgi iegūtus finanšu līdzekļus lielā apjomā.

Līdz ar aizturēšanu Vaivada darba vietā veikta kratīšana, kuras norisē VN saskata vairākus pārkāpumus, par kuriem uzņēmums jau ir sūdzējies politiķiem.

Tāpat VN nosūtījusi lūgumu Ģenerālprokuratūrai atzīt uzņēmuma telpās veikto kratīšanu kā nelikumīgu un ierosināt kriminālprocesu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. VN prokuratūras un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbībās saskatījusi desmit Kriminālprocesa likuma pārkāpumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!