Sakarā ar plūdiem un ledus sablīvējumiem Daugavā izsludinātā ārkārtas situācija joprojām saglabājas Krustpils pagastā un Pļaviņu rajonā, portālu "Delfi" informēja atbildīgie rajona civilās aizsardzības speciālisti.
Jēkabpils rajona padomes Civilās aizsardzības dienesta vadītājs speciālists Edgars Līcis portālam "Delfi" pastāstīja, ka pilsēta "var uzelpot", jo plūdu apdraudējums vairs nepastāv un no Krievijas un Baltkrievijas jauni ledus gabali nenākot, tikai atlūzas.

Taču ārkārtas situācija vēl paliek spēkā Krustpils pagastā, to atcelt paredzēts tikai tad, kad no ledus atbrīvosies Daugava Pļaviņās, skaidroja Līcis.

Pļaviņu pilsētas Civilās aizsardzības komisijas priekšsēdētājs Māris Pilskalns paskaidroja, ka pašlaik Daugavā pazeminājies ūdens līmenis un nepastāv plūdu apdraudējums, taču ūdens līmenis joprojām esot paaugstināts.

Ārkārtas situāciju Pļaviņās paredzēts saglabāt līdz brīdim, kamēr no Pļaviņām būs aizgājis ledus, jo pie Klintaines pagasta Daugavā ir sašaurinājums, kur ledus iešanas laikā var veidoties ledus sablīvējumi un celties ūdens līmenis Daugavā, uzsvēra Pilskalns.

Valdība otrdien atbalstīja Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) ierosinājumu no finanšu līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem rezervēt 300 000 latu Jēkabpils un Aizkraukles rajonos plūdu radīto zaudējumu novēršanai.

Kā portālam "Delfi" skaidroja Jēkabpils rajona padomes Civilās aizsardzības dienesta vadītājs speciālists Līcis, Jēkapilij vienai ir nepieciešams aptuveni tik pat liels naudas daudzums, bet papildus līdzekļi nepieciešami plūdos cietušo ceļu atjaunošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!