Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja atbalstīja SIA "Mežaparks SPV" ieceri Mežaparkā izbūvēt jaunu dzīvojamo rajonu "Ezerparks", informēja projekta attīstītāji.
SIA "Mežaparks SPV" ir veicis projekta Ezerparks būvniecības ieceres publisko apspriešanu, tās laikā ir saņemtas 86 atsauksmes, no kurām 74 ir pozitīvas. SIA "Mežaparks SPV" ir arī izstrādājis autotransporta, velotransporta un gājēju kustības plūsmu shēmas un sociālās infrastruktūras nodrošinājuma aprēķinus. Ir veikta arī transporta plūsmas ietekmes izpēte.

Publiskās apspriešanas laikā saņemtie iebildumi pārsvarā bijuši no jaunā rajona teritorijas tuvumā esošo zemes gabalu īpašniekiem. Savukārt Mežaparka attīstības biedrība ir paudusi bažas par transporta infrastruktūras risinājumiem šajā Rīgas rajonā kopumā.

"Mežaparks SPV" valdes priekšsēdētājs Gundars Bojārs informēja, ka šobrīd notiek sarunas ar vairākiem vietējiem un ārvalstu arhitektu birojiem par tālāko darbu pie projekta un vasaras vidū jau būs zināmi tie arhitekti, kuri izstrādās Ezerparka atsevišķu rajonu plānojumu un arhitektonisko izskatu, kā arī transporta infrastruktūras risinājumus.

Projekts "Ezerparks" tiks attīstīts teritorijā starp Rusova, Ķīšezera un Ezermalas ielām un tā kopējā platība ir aptuveni 25 hektāri. Projekta ietvaros plānots uzbūvēt ēkas ar kopējo platību 452 tūkstoši kvadrātmetru, to vidū gan augstceltnes, gan vidēja augstuma ēkas. Paredzēts, ka 262 tūkstoši kvadrātmetru tiks atvēlēti dzīvokļiem, vairāk nekā 27 tūkstoši kvadrātmetru sabiedrisko funkciju objektiem, tostarp arī bērnudārziem, izglītības un veselības aprūpes iestādēm un citiem. Vēl 46,6 tūkstošus kvadrātmetrus plānots atvēlēt izklaidei un mazumtirdzniecībai, bet birojiem un viesnīcām – 116,4 tūkstošus kvadrātmetru.

"Ezerparka" teritoriju plānots attīstīt 5 – 8 gados, un kopējās investīcijas, kas tiks ieguldītas šajā projektā, varētu būt vairāk nekā 800 miljonus eiro. Projekta investori ir "New Europe Real Estate Ltd".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!