Raidorganizācija SIA "Radio Skonto" parakstījusi autortiesību aizsardzības aģentūras AKKA/LAA piedāvāto licences līgumu līdz šā gada beigām, un līdz ar to AKKA/LAA atsaukusi Augstākajā tiesā iesniegto prasību.
Augstākā tiesa, kurā šodien bija paredzēts izskatīt strīdu par raidorganizācijas tiesībām izmantot aģentūras pārstāvēto autoru darbus, šodien nolēma tiesvedību AKKA/LAA prasībā izbeigt. Tiesas lēmums 10 dienu laikā pārsūdzams Augstākās tiesas Senātā.

Kā sacīja "Radio Skonto" interešu aizstāvis advokāts Jānis Rozenfelds, cik viņam zināms, neviena no pusēm šodien pieņemto Augstākās tiesas spriedumu negrasās pārsūdzēt. Rozenfelds sacīja, ka "Radio Skonto" esot pieņēmis AKKA/LAA piedāvātā licences līguma variantu, kā arī samaksājis visas prasītās summas. Advokāts gan nekonkretizēja raidorganizācijas samaksāto naudas līdzekļu apmēru.

Autortiesību aizsardzības aģentūra prasību pret "Radio Skonto" cēla par autortiesību aizsardzību un Ls 36 000 atlīdzības kompensācijas piedziņu. Augstākā tiesa pērn, 7.decembrī, šo prasību daļēji apmierināja un par laika posmu no 1995.gada 1.janvāra līdz 1998.gada 31.decembrim noteica samaksu Ls 24 000 apmērā, kas maksājama AKKA/LAA.

Kasācijas sūdzību Senātā iesniedza AKKA/LAA, bet "Radio Skonto" tiesas lēmumu, saskaņā ar kuru tam jāmaksā Ls 24 000, nepārsūdzēja. 19.decembrī Augstākā tiesa noteica, ka "Radio Skonto" būs jāmaksā 6% gadā no 7.decembrī piedzītās Ls 24 000 autoratlīdzības kompensācijas, kamēr netiks samaksāta visa piedzītā summa.

Augstākās tiesas Senāts 14.martā atcēla iepriekš pieņemto Augstākās tiesas lēmumu daļā, ar kuru tika noraidīta AKKA/LAA prasība pret "Radio Skonto" par aizliegumu izmantot aģentūras pārstāvēto autoru darbus līdz licences līguma noslēgšanai, un nodeva jautājumu atkārtotai izskatīšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!