Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTVP) un Latvijas Televīzijas (LTV) pārstāvji pirmdien tikšanās laikā ar Eiropas Raidorganizāciju apvienības prezidentu Arni Vesbergu (Arne Wessberg) vienojās par atbalstu valsts raidorganizāciju abonentmaksu ieviešanai, informēja NRTVP jurists Edgars Jaunups.
Tikšanas laikā padomes pārstāvji un LTV programmu direktors Arvīds Babris un finansu direktors Edgars Brēmers atzīmēja, ka abonentmaksu ieviešana ir "grūts un nopietns darbs, gan radot tiesisko bāzi šādam solim, gan nodrošinot nepieciešamo sabiedrības pozitīvo attieksmi".

Vesbergs atzina, ka abonentmaksu ieviešana ir viens no veidiem, kā nodrošināt sabiedrisko raidorganizāciju stabilu, dinamisku un nepārtrauktu attīstību. Tāpat tikšanas laikā apspriesta digitālās apraides ieviešana.

Apvienības prezidents arī uzsvēra, ka sabiedriskās raidorganizācijas nezaudēs savu vietu, attīstoties jaunajām tehnoloģijām, bet tām jāattīstās arī tehniskajā ziņā atbilstoši jaunumiem šajā jomā.

Jāatgādina, ka padome divas reizes ierosināja ieviest abonentmaksas - pērnā un šā gada sākumā, bet pērn Saeima šo priekšlikumu noraidīja. Savukārt šogad Saeima izveidoja darba grupu sabiedrisko raidorganizāciju finansiālā stāvokļa izpētei, bet nekāds konkrēts lēmums par abonentmaksām vēl nav pieņemts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!