Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK priekšsēdētājs Roberts Zīle ir izstrādājis grozījumus likumā "Par nekustamā īpašuma nodokli", kas paredz aplikt ar nekustamā īpašuma nodokli ekskluzīvās ēkas, informēja apvienības preses sekretārs Rolands Pētersons.
Zīles izstrādātie grozījumi paredz ar nekustamā īpašuma nodokli aplikt ekskluzīvu dzīvojamo ēku un dzīvokļu kadastrālās vērtības daļu, kas pārsniedz 200 000 latu.

Līdz šim ar nekustamā īpašuma nodokli netika apliktas pilnīgi visas "individuālo dzīvojamo māju apbūvē ietilpstošās ēkas, ja tās netiek izmantotas saimnieciskās darbības veikšanai, daudzdzīvokļu dzīvojamo māju daļas, ko izmanto dzīvošanai, un mākslinieku darbnīcas, kas netiek izmantotas saimnieciskās darbības veikšanai, kā arī šo māju apbūvē ietilpstošās palīgēkas".

TB/LNNK priekšsēdētājs ierosina arī papildināt valdības jau sagatavotos likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" grozījumus, kas līdz ar kadastrālo vērtību bāzes izmaiņām paredz nekustamā īpašuma nodokļa pieauguma ierobežojumu ne vairāk par 25% gadā.

TB/LNNK likuma grozījumu projekts paredz, ka šis nekustamā īpašuma nodokļa pieauguma ierobežojums būtu attiecināms tikai uz tiem nodokļu maksātājiem, kas dzīvesvietu reģistrējuši Latvijā vai kam īpašuma tiesības atjaunotas denacionalizācijas ceļā, kā arī Latvijā reģistrētām juridiskām personām, kuru aktīvos nekustamais īpašums veido mazāk par 50%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!