Iekšlietu ministrija (IeM) ceturtdien izskatīšanai Valsts sekretāru sanāksmē iesniedza grozījumus Ministru kabineta noteikumos par obligāti apsargājamiem valsts publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras objektiem, kas paredz papildināt apsargājamo tiltu skaitu, kuri varētu būt potenciāli teroristu uzbrukumu mērķi.
Projekts izstrādāts, jo pašreiz spēkā esošie noteikumi neuzliek par pienākumu VAS "Latvijas dzelzceļš" vai kādai citai institūcijai nodrošināt fizisko aizsardzību dzelzceļa tiltiem pār Daugavu Jēkabpilī, pār Raunu pie Lodes, pār Ventu pie Skrundas un pār Mīlgrāvja kanālu pie Sarkandaugavas.

IeM norāda, ka pār šiem tiltiem notiek intensīva satiksme un tos izmanto arī bīstamu kravu transportēšanai, tāpēc tie, saskaņā ar ministrijas veikto starptautisko terorisma draudu tendenču analīzi, potenciāli var būt piesaistošs objekts iespējamiem teroristiska rakstura uzbrukumiem, diversijām vai cita veida prettiesiskām darbībām, portālu "Delfi" informēja IeM Preses un sabiedrisko attiecību departamenta Preses centra vadītāja Laura Karnīte.

IeM uzskata, ka šie tilti jāiekļauj obligāti apsargājamo valsts publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras objektu skaitā. Projekts paredz, ka tā īstenošana tiks nodrošināta par VAS "Latvijas dzelzceļš" līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!