Ceturtdien Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa apmierināja Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas prokurora Edvīna Piliksera lūgumu un pagarināja "digitalizācijas lietas" pirmstiesas procesam atvēlēto laiku līdz 1. oktobrim.
Piliksers 24. augustā iesniedza ierosinājumu pagarināt pirmstiesas procesu krimināllietā par digitālās televīzijas izveidošanu Latvijā Centra rajona tiesā. 28. augustā izmeklēšanas tiesnese Dzintra Balta apmierināja Piliksera lūgumu un pagarināja pirmstiesas procesa termiņu līdz 1. oktobrim, taču 4. septembrī krimināllietā apsūdzētā Jāņa Lozes aizstāvis, zvērināts advokāts Māris Mezītis tiesas priekšsēdētājai Velgai Gailītei iesniedza sūdzību par minēto lēmumu, norādot, ka viņš nav bijis izsaukts uz sēdi, kurā lemts par kriminālprocesa termiņa pagarinājumu.

Līdz ar to Gailīte atcēla Baltas lēmumu procesuālo pārkāpumu dēļ, jo izmeklēšanas tiesnese prokurora ierosinājumu izskatījusi bez Lozes klātbūtnes, neraugoties uz viņa lūgumu par aicināšanu uz sēdi.

Savukārt trešdien "Digitālās televīzijas" kriminālprocesa virzītājs prokurors Edvīns Piliksers nolēma kriminālprocesu sadalīt, izdalot atsevišķā lietvedībā jaunu kriminālprocesu par krāpšanu lielā apmērā un noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizāciju, jo ir iegūtas jaunas ziņas par "Kempmayer Media Limited" īpašnieka - "Ratcliff Limited" – patiesajiem labumu guvējiem.

Prokuratūra norādīja, ka jauno ziņu pārbaude un apstākļu, kas uz tām attiecas, tajā skaitā iespējamo līdzdalībnieku darbības šāda statusa radīšanā šīm personām, noskaidrošana prasīs lielu izmeklēšanas darba apjomu, tajā skaitā papildus lūgumu par procesuālo darbību veikšanu nosūtīšanu ārvalstīm. Tas savukārt var radīt šķēršļus pašreiz esošā kriminālprocesa, kurā apsūdzētas deviņpadsmit personas, pabeigšanai saprātīgā termiņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!