Nākamnedēļ sanāks kopā Rīgas domes jaunizveidotā darba grupa, lai pārrunātu Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) ēkas Kaļķu ielā tālāko likteni, pavēstīja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks un darba grupas vadītājs Aivars Kreituss.
Viņš pastāstīja, ka šādas darba grupas izveidošana, kurā ietilpst Rīgas domes, RTU un būvfirmas "Merks" pārstāvji, bija nepieciešama, jo pašlaik nav iespējams panākt trīspusēju vienošanos par RTU ēkas rekonstrukciju.

Kreituss pastāstīja, ka pirms vairākiem gadiem tika izsludināts starptautisks konkurss par RTU rektorāta, kas atrodas Kaļķu ielā 1, rekonstrukciju, kurā uzvarēja tā vienīgais dalībnieks - būvfirma "Merks". Minētā kompānija RTU ēkas vietā ir iecerējusi celt viesnīcu ar trim atsevišķām ēkām, atjaunojot arī vēsturisku ielu starp tām.

Kreituss pastāstīja, ka tika panākta vienošanās, ka "Merks" universitātei par saviem līdzekļiem uzcels jaunu rektorāta ēku Ķīpsalā iepretim Preses namam. Kreituss norādīja, ka puses vienojās par trīsstāvu ēkas celtniecību, kuras kopējā platība būtu 3000 kvadrātmetru.

Pašlaik RTU neapmierina plānotā rektorāta lielums, tāpat ir arī citas domstarpības par iespējamo Inženierekonomikas fakultātes remontu, kā arī universitātes reprezentācijas telpām, sacīja Kreituss. Viņš sacīja, ka darba grupa tika izveidota ar mērķi izstrādāt priekšlikumus iespējamajam situācijas atrisinājumam. Pašlaik ēka Kaļķu ielā 1 pieder Rīgas domei.

RTU ēkas atrodas vietā, kura pašlaik tiek atjaunots otrā pasaules kara laikā izpostītais Rātslaukums, ceļot ēkas to vēsturiskajās vietās. Viens RTU korpuss jau ir nojaukts un tā vietā tiek veidots Rātsnams, kurā mitināsies Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!