Tautas partijas (TP) Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis uzskata, ka iespējamās izmaiņas partijas "Jaunais laiks" (JL) frakcijas vadībā varētu uzlabot TP sarunas ar JL par sadarbību parlamentā, taču viņš skeptiski vērtē iespējamību, ka sarunas varētu vainagoties ar kādām konkrētām vienošanām par darbu kopīgā valdībā.
Kučinskis portālam "Delfi" sacīja, ka līdz ar JL vēlmi Saeimas frakcijas vadītāja amatā iecelt deputātu Dzintaru Zaķi varētu uzlaboties kontakti Saeimā, jo, pēc Kučinska domām, "Zaķis ir konstruktīvs, domājošs cilvēks, par kuru var teikt tikai vislabākos vārdus".

"Tomēr, ja jāatbild uz jautājumu, vai kaut kas mainīsies Tautas partijas un "Jaunā laika" attiecībās, tad – nē!" pauda Kučinskis.

Kučinskis uzsvēra, ka JL joprojām " ir dažādi domājošs kolektīvs" un Zaķim, visticamāk, neizdošoties to saliedēt. "Tas būtu tāpat kā, ja man būtu jāizveido viens kolektīvs no frakcijas, kurā ir Šķēle, Lembergs, Kalvītis un vēl Repše," sacīja Kučinskis.

Viņš uzsvēra, ka Zaķa iecelšana JL Saeimas frakcijas vadītāja amatā varētu uzlabot vienīgi savstarpējās komunikācijas jautājumu risināšanu. TP frakcijas vadītājs nenoliedza, ka ik dienā "labi saprotas", piemēram, arī ar "Saskaņas centra" frakcijas vadītāju, taču tas nenozīmējot, ka TP un SC runājot par kopīgas valdības veidošanu, esot vienīgi sarunas par valstiskām lietām.

Iespējams, JL trešdien pārvēlēs Saeimas frakcijas vadītāju, šāds jautājums ir iekļauts partijas darba kārtībā. Līdzšinējais frakcijas vadītājs, vienlaikus arī partijas priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš plānojot turpmāk vairāk koncentrēties partijas vadītāja darbam, savukārt par frakcijas vadītāju iecerēts iecelt deputātu Dzintaru Zaķi. Neoficiāli izskanējis, ka varētu mainīties arī frakcijas vadītāja vietnieki, taču ir dažādi viedokļi par šīm kandidatūrām.

Neoficiāli arī pieļauts, ka izmaiņas JL frakcijas vadībā nāktu par labu pašreizējā situācijā, ja gadījumā koalīcijas pastāvēšana būtu apdraudēta un Tautas partija, piemēram, vēlētos sākt sarunas ar JL par sadarbību jaunas valdības veidošanā.

Jau vēstīts, ka patlaban izveidojušās saspīlētas attiecības starp koalīcijas partneriem, ko pagājušā nedēļas nogalē atklāti atzinuši arī "tēvzemieši". Premjera Aigara Kalvīša vēlme nomainīt personālijas un ministru amatus var radīt nopietnas domstarpības starp koalīcijas partneriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!