Satiksmes ministrijā (SM) sāktas diskusijas par ikgadējās transportlīdzekļu nodevas palielināšanu vismaz par 100 latiem, vēsta laikraksts "Dienas Bizness".
Laikraksts norāda, ka gadījumā, tiks palielināts nodevas apmērs, budžetā varētu iekasēt vairāk nekā 115 miljonus latu, kas ir gandrīz sešas reizes vairāk nekā pērn iekasētie 20 miljoni latu, liecina laikraksta aprēķini, ņemot par pamatu to, ka uz 1.oktobri Latvijā bija reģistrēti vairāk nekā 1,1 miljons automašīnu.

To, ka šādas sarunas notiek, laikrakstam apstiprināja Satiksmes ministrijas preses centrs un ministra padomnieki, taču sīkāka informācija patlaban netiek sniegta.

Satiksmes ministra padomnieks Georgs Lansmanis laikrakstam skaidrojis, ka patlaban budžeta līdzekļi ir nepietiekami, lai finansētu esošo ceļu infrastruktūras attīstību un būvētu jaunus ceļus, turklāt nākamā gada budžetā ir ievērojams ES fondu līdzekļu samazinājums autoceļiem.

"Nevaram dzīvot no budžeta līdzekļiem un prasīt lai pensionārs vai ne auto īpašnieks maksātu par ceļiem, kurus viņš neizmanto," sacīja Lansmanis, norādot, ka tādēļ ideju līmenī tiek apsvērti dažādi rīcības varianti.

Patlaban ikgadējā transportlīdzekļa nodeva atkarībā no transportlīdzekļa masas ir no 12 līdz 102 latiem gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!