Svētdien notikušajā Tautas partija (TP) valdes sēdē, kurā piedalījās arī partijas bijušais līderis Andris Šķēle, tika lemts par partijas prioritātēm jaunveidojamā valdībā.
Kā aģentūrai LETA apstiprināja kāds partijas valdes loceklis, kurš lūdza neminēt savu vārdu, TP valde svētdien vakarā nolēmusi, ka tās prioritātes nākamajā valdībā būs finanšu, kultūras kā arī reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru amati.

Partijas valdes sēdē piedalījās arī tās bijušais līderis Andris Šķēle.

Šķēlem, saskaņā ar TP kongresā pieņemtajiem partijas statūtu grozījumiem ir tiesības piedalīties partijas valdes sēdēs ar padomdevēja tiesībām.

Premjera amatam nominētais Ivars Godmanis (LPP/LC) brīvdienās turpināja darbu pie piedāvājuma sagatavošanas citām partijām, kurā tiktu piedāvāts valdības ministru portfeļu sadalījums proporcionāli partijas pārstāvētajam deputātu skaitam Saeimā, pastāstīja LPP/LC preses sekretārs Edgars Vaikulis.

Godmanis kopā ar nozaru ekspertiem turpināja darbu pie trīs dokumentu sagatavošanas - vadības deklarācijas projekta, rīcības plāna valdības pirmajām 100 dienām projekta, kā arī politiskās atbildības sadalījuma starp partijām.

Pirmdien, 17.decembrī no plkst.12 līdz plkst.20 Godmanis tiksies ar Saeimas TP, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), "Jaunā laika" (JL) un apvienības "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK frakciju pārstāvjiem (TB/LNNK).

Plkst.12 paredzēta tikšanās ar TP, plkst.14 - ar JL, plkst.16 - ar ZZS, bet plkst.18 - ar TB/LNNK.

Par konkrētām ministru personālijām tiks runāts pirmdienas tikšanās laikā. "Potenciālie valdības komandas partneri būs pirmie, kuri uzzinās Godmaņa priekšlikumu par atbildības jomām, kuras būs attiecīgās partijas pārziņā," teica Vaikulis.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents nākamās valdības veidošanu uzticējis Godmanim, jo viņš radījis prezidentam pārliecību, ka darbosies valstiski atbildīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!