Atbildot uz Valsts prezidenta izvirzītā premjera amata kandidāta Ivara Godmaņa (LPP/LC) aicinājumu līdz plkst. 17 sniegt atbildes par iespēju piecām partijām veidot nākamo valdību, partija "Jaunais laiks" vēl nepaudīs gatavību kopīgi strādāt, taču aicinās turpināt sarunas par kopīgas piecu partiju koalīcijas izveidi.
Par šādu lēmumu JL pārstāvji pēcpusdienā plāno paziņot preses konferencē.

JL uzskata, ka ir iespējams izveidot kvalitatīvu piecu partiju valdību, taču ne "diennakts laikā". Tā kā reālās sarunas par jaunās valdības izveidi sākušās tikai pagājušajā piektdienā, pagājis pārāk īss laiks, lai varētu izveidot "kvalitatīvu" valdību, turklāt grozīts arī valdības deklarācijas projekts, sagatavots jauns koalīcijas līgums, kas esot jāizvērtē

"Mēs nevaram atsaukties uz ultimātu [dienas laikā sniegt atbildes]," pauda kāds JL biedrs.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidenta nosauktais premjera amata kandidāts Ivars Godmanis (LPP/LC) otrdien līdz plkst. 17 gaida visu partiju, tostarp "Jaunā laika", atbildes par gatavību strādāt jaunajā koalīcijā. Godmanis izteicis priekšlikumu TP uzņemties finanšu, ārlietu, aizsardzības, reģionālās attīstības un pašvaldību un kultūras ministru amatus, JL – ekonomikas, tieslietu, izglītības un zinātnes ministru un īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās amatus, ZZS – zemkopības, vides, labklājības ministru un īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās amatus, TB/LNNK – iekšlietu ministra un īpašu uzdevumu ministra Eiropas Savienības līdzekļu apguves lietās amatus, bet Partijai LPP/LC – satiksmes ministra un bērnu un ģimenes lietu ministra amatus.

Partiju pārstāvji jau iepriekš izteikušies, ka liela daļa no ministru amata kandidātiem būs jau esošie, līdz ar to var izveidoties situācija, ka jaunajā valdībā būs tikai daži jauni ministri, pārējie turpinās premjera Aigara Kalvīša valdībā aizsākto darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!