Gatavojoties Ziemassvētkiem un Jaunā gada sagaidīšanai, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina skolotājus, bērnus un jauniešus, kā arī viņu vecākus būt īpaši uzmanīgiem ar uguni un neaizmirst par drošības pasākumiem, kuri obligāti jāievēro.
Rīkojot pasākumus, svarīgi ievērot ugunsdrošības normas un informēt pasākuma dzlībniekus par rīcību ugunsgrēka gadījumā. VUGD norāda, ka eglīti nedrīkst novietot evakuācijas ceļos, eglīšu un telpu rotāšanai aizliegts izmantot stearīna vai vaska sveces vai pašdarinātas elektroietaises.

Ja svētku sarīkojumos izmanto pirotehniskos izstrādājumus, jāievēro pirotehnisko izstrādājumu apriti reglamentējošo normatīvo aktu ugunsdrošības prasības un pirotehnisko izstrādājumu drošības instrukcijas. Apmeklētāju skaits svētku sarīkojumos nedrīkst pārsniegt maksimāli pieļaujamo, ievērojot normatīvajos aktos noteikto platību uz vienu cilvēku. Svētku sarīkojumus aizliegts rīkot telpās ar aizrestotiem logiem. Savukārt telpās, kur notiek masu pasākumi, krāsns kurināšana jāpārtrauc divas stundas pirms pasākuma.

Bērni visvairāk gaida svētkus, tomēr izglītības iestāžu darbiniekiem un vecākiem jāatceras, ka svētku sarīkojumos vēl uzmanīgāk nekā ikdienā jāseko līdzi svētku norisei, lai bērnu drošība netiktu apdraudēta, norada VUGD.

Pēdējos gados arvien lielāku popularitāti gūst dažādu pirotehnikas izstrādājumu lietošana, tādēļ IZM un VUGD aicina klašu audzinātājus pārrunās ar bērniem atgādināt par piesardzību, kas nepieciešama, rīkojoties ar uguni un pirotehnikas izstrādājumiem. Tāpat IZM un VUGD aicina bērniem un vecākiem svētku dienas pavadīt kopā ģimenes lokā, bet bērnu un jauniešu vecākus aicina rūpīgi sekot līdzi bērnu gaitām skolēnu brīvdienās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!