Valsts prezidenta izvirzītais premjera amata kandidāts Ivars Godmanis (LPP/LC) jaunās valdības deklarācijā iekļāvis punktu, kas paredz pakāpeniski atteikties no ģimenes valsts pabalsta jeb vispārēja bērnu pabalsta – vidēji ap astoņiem latiem mēnesī par bērnu - un turpmāk izmaksāt pabalstus tikai trūcīgo ģimeņu bērniem.
Godmaņa sagatavotajā nākamās valdības deklarācijā viens no punktiem paredz: "Nodrošināsim pāreju no vispārējā bērnu pabalsta uz pabalstu bērniem, kas aug trūcīgās ģimenēs."

LPP/LC preses sekretārs Edgars Vaikulis portālam "Delfi" sacīja, ka Godmanis uzskata - ir jādiferencē sabiedrības grupas, jo patlaban ir iedzīvotāji, kuri paši spēj uzturēt bērnus un kuriem šis pabalsts ir maznozīmīgs. "Ja šobrīd visi saņem vienādi, tad labāk varbūt būtu maksāt balstus tiem, kuriem tas kaut ko nozīmē, tad tā summa arī varētu palielināties," skaidroja Vaikulis.

Pēc Vaikuļa teiktā, valdības deklarācijas projektā iekļautie punkti gan vēl ir apspriežami.

Ģimenes par vienu bērnu mēnesī patlaban saņem aptuveni astoņus latus, par katru nākamo bērnu pabalsta apmērs par dažiem latiem pieaug. Godmaņa priekšlikumi neattiecas un tā dēvētajām "māmiņu algām", ko māmiņas var saņem bērnu pirmajā dzimšanas gadā un kas ir atkarīgas no mātes oficiālās algas lieluma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!