Četras līdzšinējās koalīcijas partijas - Tautas partija (TP), Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK un LPP/LC - nevēlas atteikties no tām atbildības sfērām, kuras premjera amatam nominētais Ivars Godmanis (LPP/LC) ir piedāvājis partijām, pēc otrdienas vakara partiju sarunām aģentūru LETA informēja LPP/LC preses sekretārs Edgars Vaikulis.
ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis uzsvēra, ka nekādi amati nav jāpārdala. "Līdz šim "Jauno laiku" vairāk interesēja principi, taču tagad vairāk interesē krēsli," sacīja Brigmanis.

Godmanis nolēmis jau 19.decembrī, plkst.11 tikties ar partiju "Jaunais laiks" (JL) un vēlreiz prasīt, vai tā ir gatava iekļauties viņa vadītājā valdībā un vai ir gatava uzņemties atbildību par četrām Godmaņa piedāvātajām sfērām: Tieslietu, Ekonomiku un Izglītības ministrijām, kā arī Īpašu uzdevumu sekretariātu sabiedrības integrācijas lietās. Godmanis vēlas saņemt atbildi, kuras no sfērām JL neapmierina.

JL otrdien preses konferencē skaidri nepauda, kādas sfēras partija gribētu pārraudzīt nākamajā valdībā. Atbildot uz jautājumu, vai tā varētu būt satiksmes nozare, partijas valdes loceklis Kārlis Šadurskis teica: "Iespējams, arī satiksmi".

Četras līdzšinējās koalīcijas partijas nav gatavas atteikties no visām atbildības sfērām, jo to valdes jau ir atbalstījušas attiecīgo ministru atbildību sadali.

Partijas otrdienas vakarā vienojušās, ka tām nav principiālu iebildumu, un tās ir gatavas virzīt parastajā likumdošanas kārtā Kriminālprocesa likuma grozījumu pieņemšanu. Jau ziņots, ka JL prasa pieņemt grozījumus Kriminālprocesa likumā, kas paredz atbrīvot no kriminālatbildības personu, kura apsūdzēta par nozieguma izdarīšanu, bet sadarbojusies ar izmeklēšanas iestādēm un palīdzējusi citas personas izdarīta smaga vai sevišķi smaga nozieguma atklāšanā.

Godmanis par grozījumiem Kriminālprocesa likumā 19.decembrī, runās ar ģenerālprokuroru, Augstākās tiesas priekšsēdētāju un tiesību ekspertiem. Jau ziņots, ka JL prasa pieņemt grozījumus Kriminālprocesa likumā, kas paredz atbrīvot no kriminālatbildības personu, kura apsūdzēta par nozieguma izdarīšanu, bet sadarbojusies ar izmeklēšanas iestādēm un palīdzējusi citas personas izdarīta smaga vai sevišķi smaga nozieguma atklāšanā.

Kā ziņots, JL otrdienas vakarā samazinājusi savas prasības saistībā ar darbu nākamajā valdībā un ir gatava piekāpties atsevišķos jautājumos. JL piekāpjas jautājumā, ka JL svarīgās izmaiņas likumos varētu tikt pieņemtas pēc valdības apstiprināšanas, bet JL nemaina nostāju jautājumā par amatu sadali valdībā. JL aicina vēlreiz pārdalīt partijām paredzētos ministru amatu. Jau ziņots, ka JL vēlas amatu sadali valdībā pēc proporcionalitātes principa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!