Policija, izmeklējot krimināllietu par policista slepkavības mēģinājumu 1998.gadā, aizturējusi vīrieti, kurš, iespējams, izgatavojis tiesneša Jāņa Laukrozes slepkavības ieročus, informēja Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns.
Aizturētā vīrieša dzīvesvietā un darbavietā kratīšanās atrada daudz dažādu sprāgstierīču, detonatoru, ieroču un munīcijas, kopumā astoņus šaujamieročus, gandrīz 100 mācību detonatoru, mācību granātu, ieroču daļas, divus klusinātājus, piecus kilogramus šaujampulvera un gandrīz 400 dažāda kalibra patronu. Konfiscēta arī brošūra par sprāgstierīču izgatavošanu un lietošanu. Policija pieļauj, ka vīrietis nodarbojies ar nelegālu ieroču izgatavošanu un, iespējams, gatavojis arī automātisko ieroci un pistoli, ar kuru nošāva Laukrozi.

Policija 17.oktobrī aizturēja 1974.gadā dzimušo Henrihu M. kurš 1998.gadā mēģinājis noslepkavot kādu policijas darbinieku, kurš pildījis dienesta pienākumus. Vīrietis, pret kuru uzbrukumā cietušais policists 1997.gadā liecinājis tiesā, mēģinājis viņu nošaut pie dzīvokļa durvīm. Policijas darbiniekam izdevās pistoli novirzīt sāņus, tāpēc lode ietriecās kāpņutelpas sienā, bet policists paspēja ieiet dzīvoklī. Savukārt uzbrucējam izdevās aizmukt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!