Ņemot vērā sabiedrības neapmierinātību ar esošo situāciju, kā arī paredzot, ka "cilvēkiem ir vēlme sekmīgāk līdzdarboties savas valsts uzplaukumā", sabiedrisko attiecību speciālists Kristians Rozenvalds kopīgi ar domubiedriem izveidojis "Kristīgi sociālo ūniju" (KSŪ), kas perspektīvā varētu pārtapt par "kristīgos morāles principos balstītu partiju".
Rozenvalds portālu "Delfi" informēja, ka partijas izveidošana nav pašmērķis. "Uzdevums ir mainīt esošo politikas darba kartību, lai tā tiktu pakļauta sabiedrības interesēm, būtu kristīgi un sociāli atbildīga. Partijas "Latvijas Kristīgi sociālā ūnija" dibināšanas kongress tiks organizēts tikai gadījumā, ja šim aicinājumam atsauksies vairāki tūkstoši cilvēku, lai gan partijas dibināšanai pietiktu ar 200 dibinātājiem. Nav nepieciešama vēl viena sīkpartija," pauž Rozenvalds.

Pēc Rozenvalda teiktā, KSŪ uzdevums būšot "nevis cīņa par varu, bet panākt, lai vara darbotos nesavtīgi, kristīgi, sociāli atbildīgi, aktīvi un kvalitatīvi."

"Politikā pienācis laiks atgriezties pie ideāliem un tautas, koncentrējoties uz saturu, nevis formu. Labu produktu tirgū pērk arī bez reklāmas, tādējādi ietaupot reklāmai nepieciešamo finansējumu," uzskata Rozenvalds.

Rozenvalds sola, ka KSŪ nebūs organizācija, kuru veidos esošie politiķi vai līderi, "kas ārpus Rīgas meklē nevis domubiedrus, bet savtīgus līdzskrējējus." KSŪ neviedo kāds no Latvijas oligarhiem vai miljonāriem. Tā nav ārvalstu specdienestu iniciatīva. Un tā nav arī rezerves organizācija nevienai varas partijai, skaidro topošās partijas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!