Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) piektdien nolēma, ka parakstu vākšana jautājumā par minimālo pensiju paaugstināšanu līdz iztikas minimumam notiks no 16. aprīļa līdz 15.maijam. Tas ir neilgi pēc tam, kad būs noslēgusies pirmā parakstu vākšana – par tautas tiesībām atlaist Saeimu.

CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars portālam "Delfi" sacīja, ka CVK gatava abām parakstu vākšanām un organizatoriskais process atkārtoti apliecinājis, ka nebija iespējams noorganizēt abas parakstu vākšanas vienlaicīgi. "Likums neparedz nekādu komplektēšanu," sacīja Cimdars, noraidot pārmetumus par birokrātisko attieksmi. "Ja parakstu vākšanas ierosinātājiem būtu bijusi vēlme ietaupīt valsts naudu, tad viņi varēja nomenedžet, lai dokumenti tiktu iesniegti vienlaicīgi un parakstu vākšanas saskaņā ar noteikto kārtību būtu jāorganizē vienlaicīgi," sacīja Cimdars.

Cimdars skaidroja, ka viena parakstu vākšana valstij izmaksās aptuveni 570 000 latu, abas kopā – vairāk nekā vienu miljonu latu. CVK patlaban ir gatava darbam, lai arī pagaidām nauda šim mērķim nav pārskaitīta. "Viņa būs, bet pagaidām nav," sacīja Cimdars, norādot, ka laiks aprēķināts precīzi un "darbs norit rimti".

Jau vēstīts, ka 12.marta līdz 10.aprīlim Latvijā notiks parakstu vākšana par tautas tiesībām atlaist Saeimu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!