Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP) aicina Rīgas domi (RD) rūpīgi iepazīties ar policijas sniegto informāciju un pieņemt atbildīgus lēmumus, izvērtējot leģionāru piemiņas dienā 16.martā pieteiktos pasākumus un to sankcionēšanu, jo iespējama konfrontācija starp dažādiem grupējumiem.
Iekšlietu ministrijā (IeM0 informē, ka pēc tikšanās ar Valsts policijas, Rīgas Galvenās policijas pārvaldes un Drošības policijas vadību, ministrs norādīja, ka policija ar lielu atbildību gatavojas sabiedriskās kārtības un drošības uzturēšanai 16.martā un būs gatava novērst iespējamās konfrontācijas starp dažādu uzskatu un pārliecību pārstāvjiem.

Segliņš gan uzskata, ka vislielākā atbildība pašlaik gulstas uz Rīgas domi, kas var atļaut vai aizliegt pieteiktos pasākumus. Ministrs aicina domi pieņemt atbildīgus lēmumus, rūpīgi izvērtējot iespējamās konfrontācijas riskus. "Policija būs gatava jebkurai situācijai, kas var izveidoties, bet Rīgas dome ar saviem lēmumiem var šo situāciju padarīt sarežģītāku vai mazāk riskantu," sacīja Segliņš.

Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Valdis Voins norādīja, ka līdz šim Rīgas domē ir pieteikti vairāki pasākumi saistībā ar 16.martu, un pastāv risks, ka, tos atļaujot, dažādu uzskatu paudēji var vienlaikus nonākt pie Brīvības pieminekļa, kas var radīt paaugstinātu viedokļu sadursmju risku. Vienlaikus V.Voins uzsvēra, ka, organizējot drošības pasākumus, policija centīsies līdz minimumam samazināt gājēju un transporta kustības ierobežojumus, un satiksme tiks slēgta tikai galējas nepieciešamības gadījumā.

Iekšlietu ministrs uzsvēra, ka policijas galvenais uzdevums ir nepieļaut masu nekārtības, un policija bargi vērsīsies pret katru, kas mēģinās tādas provocēt.

Jau vēstīts, ka RD ir saņemti pieci pieteikumi no dažādām personām un organizācijām, kas vēlas rīkot gājienus un sapulces 16.martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!