Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP) svētdien pēc Leģionāru atceres dienai veltītajiem pasākumiem slavēja policiju un uzsvēra, ka bez tās nedēļām smagā darbā 16. marta pasākumi nebūtu aizritējuši tik mierīgi.
“Es viņus biežāk rāju nekā slavēju, bet šoreiz es viņus patiešām gribētu uzslavēt”, pateikdamies policistiem, portālam “Delfi” pauda ministrs.

Viņš sacīja, ka Valsts policija, Pašvaldības policija un Drošības policija esot vairākas nedēļas strādājusi, lai Leģionāru atceres dienas pasākumi aizritētu bez starpgadījumiem. Segliņš norādīja, ka nekārtības bija gatavi izraisīt ne tikai vietējās atšķirīgi domājošās organizācijas, bet arī Lietuvas un Igaunijas radikāļi. Ministrs sacīja, ka no abām kaimiņvalstīm uz Rīgu jau bija devušies grupējumi, taču jau Latvijā esot, tie ceļā uz galvaspilsētu tikuši apturēti, tādējādi liedzot tiem piedalīties svētdien plānotajos pasākumos.

Segliņš arī stāstīja, ka Latvijas drošības iestādes pirms 16. marta jau bija sazinājušās ar Igaunijas un Lietuvas specdienestiem, lai izzinātu iespējamos akciju līdzdalībniekus.

Tāpat arī gājiena laikā mieru nodrošināja ne tikai formastērpos, bet arī civilajās drēbēs esošie policisti. Ministrs atzīmēja, ka gājiena laikā varēja redzēt cilvēkus, kas stāvot aiz policistu ķēdes centās izraisīt kādas provokācijas. Jo sevišķi tādās reizēs kārtības nodrošināšanā iesaistījās civilā ģērbtie policisti. “Bija ieguldīts milzīgs neredzamais darbs”, uzsvēra Segliņš.

Ministrs atzina, ka šogad 16. marta atceres pasākumi ir bijuši vismierīgākie pēdējo gadu laikā. Tomēr tie nebūtu bijuši tādi, ja lielu darbu nebūtu ieguldījusi policija, jo nekārtības bija plānotas, akcentēja ministrs.

Jau vēstīts, ka svētdien 16. marta atceres pasākumi bija mierīgākie pēdējo gadu laikā. Pēc ziedu nolikšanas pie Brīvības pieminekļa visi klātesošie izklīda un pretēji iepriekšējiem gadiem nekādas akcijas nesekoja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!