Saeimā svētdien, debatējot par neuzticības izteikšanu aizsardzības ministram Vinetam Veldrem (TP), deputāts Guntis Eniņš (ZZS) nāca klajā ar priekšlikumu: Valsts prezidenta pils godasardzē "ikdienišķos mūsu laikmeta agresīvā bruņojuma kareivjus" nomainīt ar karavīriem senlatviešu apģērbā - bruņukreklos un ar senajiem ieročiem.
"Iedomājieties, cik tas būtu iespaidīgi un oriģināli," klāstīja Eniņš. "Stāv divi braši karavīri bruņucepurēs, spožos bruņukreklos, pie jostas kara cirvis, pār kreiso plecu stāv bultu maks un šaujamais loks, uz krūtīm labajā rokā krustots kara šķēps. Lūk, šāda sardze būtu daudz vēsturiskāka un senāka par pagājušā gada 30.gadu kavalēriju," teica Eniņš.

Deputāts Eniņš arī norādīja, ka senlatviešu godasardze būtu daudz lētāka, tīrīgāka un higiēniskāka. Turklāt lieliski piesaistītu ārzemju tūristus, jo nevienā citā valstī tā nebūtu.

Pēc Eniņa domām, tas lieliski celtu mūsu jaunatnes patriotismu, jo būtu redzami dzīvi mūsu senlatviešu karavīri vēl no tiem laikiem, kad Latvijas ciltis bija brīvas. Šādus jaunekļus, tērptus bruņu kreklos, deputāts Eniņš esot redzējis biedrībās "Ugunszīme" un "Vilkači".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!