Pirmajā nedēļā pēc centralizēto eksāmenu sertifikātu saņemšanas, Izglītības satura un eksaminācijas centrs (ISEC) saņēmis 73 apelācijas, liecina centra apkopotā informācija.
No visām saņemtajām apelācijām 23 no tām par latviešu valodas un literatūras centralizētā eksāmena vērtējumu, 10 par ķīmijas un deviņas par vēstures centralizētā eksāmena rezultātu. Pašlaik no izskatītajiem darbiem centralizētā eksāmena līmenis ir mainīts 4% gadījumu.

Pirmajā nedēļā iesniegtās apelācijas izskatītas saīsinātā termiņā, lai skolēni paspētu iesniegt sertifikātus augstskolās, kur tie kalpo kā atlases konkursa kritērijs.

ISEC atgādina - ja skolēnu neapmierina centralizētajā eksāmenā iegūtais vērtējums, mēneša laikā pēc sertifikāta izsniegšanas izglītojamajam vai viņa likumiskajam pārstāvim ir tiesības rakstīt iesniegumu ar lūgumu pārskatīt eksāmenā saņemto vērtējumu.

ISEC tiek izveidota īpaša apelācijas komisija, kas mēneša laikā pēc saņemšanas izskata iesniegumu un pārskata vērtējumu eksāmenā, lai pieņemtu lēmumu atstāt esošo vērtējumu vai mainīt to.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!