Stiprā vēja dēļ pārtraukta kuģu kustība arī Liepājas ostā, no tās netiek izlaisti pat mazie kuģi, aģentūru LETA informēja Liepājas ostas Kuģu satiksmes dienestā.
Patlaban Liepājā pūš vējš ar ātrumu 29 m/s. Laika prognoze liecina, ka vakarpusē vēja stiprums saglabāsies un pūtīs ar ātrumu 28 m/s.

Reidā pie Liepājas ostas neviens kuģis pagaidām negaida, vakarā Liepājas ostā jāienāk prāmim no Rostokas.

Kā skaidroja kuģu satiksmes dienestā, par prāmja ielaišanu vai neielaišanu ostā tiks lemts atsevišķi atkarībā no vēja stipruma un brāzmām.

Kopš pusnakts kuģu kustības ierobežojumi noteikti Ventspils ostā, ir pārtraukta jebkāda kuģu kustība ostas teritorijā un kravu kraušana, aģentūru LETA informēja Ventspils brīvostas Kapteiņu dienestā.

Pēdējo kuģi no Ventspils ostas izveda naktī, un patlaban neviens kuģis neplāno doties ārā no ostas, arī reidā neviens kuģis nestāv. Patlaban vēja stiprums ostā sasniedz 25 - 27 m/s, un sinoptiķi prognozē, ka tāds vēja stiprums saglabāsies šodien un rīt.

Ventspils pilsētā nav reģistrēti vējā nolauzti vai izgāzti koki, pilsētā patrulē attiecīgie dienesti, lai operatīvi rīkotos nepieciešamības gadījumā, skaidroja Ventspils galvenais dārznieks Didzis Ošenieks.

Arī šodien vairāki ventspilnieki, neraugoties uz lielo vētru, no Dienvida mola vēro lielos viļņus. Atšķirībā no citām reizēm šoreiz piekļūšanu molam apgrūtina spēcīgi smilšu virpuļi, kas pāris minūtēs pilnībā aplipina automašīnas un sāpīgi sit pa seju.

Valsts Hidrometeoroloģijas pārvalde informē, ka naktī gaidāms ziemeļrietumu vējš 9-14 m/s, brāzmas 17-22 m/s, vietām, pārsvarā piekrastes rajonos, līdz 25-30 m/s. Rīt dienā ziemeļrietumu vējš 7-12 m/s, vietām brāzmas 16-21 m/s.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!