Ceturtdien Aglonā Dievmātes svētku laikā Katastrofu medicīnas centra (KMC) posteņos pēc medicīniskās palīdzības vērsušies aptuveni 50 cilvēki, informēja centra Operatīvā medicīniskā dienesta vadītājas vietniece Gunta Gūtmane.

Svētceļnieku raksturīgākās sūdzības bijušas par paaugstinātu asinsspiedienu, sīkām brūcēm un sīkiem svešķermeņiem kājās, kas gūti, mērojot ceļu uz katoļu svētvietu. Pāris gadījumos cilvēkiem bija nepieciešama mediķu palīdzība pēc kukaiņu kodumiem.

Trešdien KMC posteņos medicīniskā palīdzība sniegta aptuveni 100 cilvēkiem.
Pie Latvijas Sarkanā Krusta darbiniekiem svētceļnieki vērsušies galvenokārt ar galvassāpēm un vēdersāpēm, informēja Latvijas Sarkanā Krusta Pirmās palīdzības un ārkārtējo situāciju programmas vadītāja Ilona Luste.

"Saule šodien lutina, un cilvēki ir pārkarsuši un noguruši. Vakar bija vieglāk, jo uzlija lietus. Dievmātes svētku laikā cilvēka pašsajūtu iespaido ne tikai akūtas un hroniskas kaites, bet kopā ar tām arī spēcīgs garīgs pārdzīvojums," sacīja Luste.

Aglonas bazilikas teritorijā izvietotajos septiņos Latvijas Sarkanā Krusta posteņos ceturtdien pēc medicīniskās palīdzības vērsušies aptuveni 50 cilvēki, trešdien - 36. Četri cilvēki ceturtdien ar paaugstinātu asinsspiedienu nodoti neatliekamās medicīniskās palīdzības darbinieku rokās.

Neatliekamo medicīnisko palīdzību Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkos nodrošina 24 Sarkanā Krusta darbinieki, bet par svētceļnieku veselību rūpējas arī 29 Katastrofu medicīnas centra mediķi.

Jau ziņots, ka ceturtdien Aglonā katoļticīgie svin Latvijas aizbildņa Svētā Meinarda svētkus jeb Patrona dienu. No plkst.15 darbosies interešu grupas.
Plkst.18.30 - Vesperes. Vakara Sv. Mise, Dievmātes litānija, kā arī Euharistiskā procesija sāksies plkst.19.

Tautas Krustaceļš sāksies plkst.22. savukārt pusnaktī - Sv. Mise.
Rīt, 15.augustā, no plkst.1 līdz 7 ilgs adorācija bazilikā. Plkst.9 notiks Sv. Mise jaunatnei. Uz Rožukroni katoļticīgie pulcēsies plkst.11.

Svētku galvenā Sv. Mise, Dievmātes litānija un Euharistiskā procesija sāksies plkst.12.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!