Sestdien Tukuma avarējušās lidmašīnas pilots, visticamāk, tehnisku bojājumu dēļ, lidaparātu centies nosēdināt krūmos, tā izvairoties no ietriekšanās daudzdzīvokļu namos, liecina aculiecinieku stāstītais, pirmdien ziņo "Neatkarīgā Rīta Avīze".
Aculieciniece Zane laikrakstam stāstījusi - "Tas bija ap desmitiem. Mēs vēl gulējām, un tad izdzirdējām tādu kā šņākoņu un pēc tam lielu būkšķi. Pa logu varēja redzēt dūmus un nogāzušos lidmašīnu. Gājām uzreiz skatīties, kas noticis, bet skats bija briesmīgs, lidmašīna pārlūzusi pilnīgi pušu, viens spārns norauts."

Citu aculiecinieki redzējuši, kā lidmašīna lido daudzstāvu namu virzienā, bet pilotam izdevies novadīt lidmašīnu uz vienīgo vismazāk bīstamo vietu tajā apkārtnē, uz mazdārziņiem, kur ir koki un krūmi, kas mazināja triecienu, bet, ja lidmašīna būtu avarējusi pa labi vai pa kreisi, avārijas sekas būtu daudz traģiskākas, jo ap mazdārziņiem ir garāžas un citas celtnes.

Trīs lidmašīnas avārijā cietušie turpinās ārstēties Tukuma slimnīcā. Joprojām smagā stāvoklī ir sieviete, kura avārijā guva smagu mugurkaula un krūšu daļas skriemeļu lūzumu, kā arī smadzeņu bojājumus.

Zināms, ka lidmašīna sestdienas rītā pacēlās no Spilves lidostas, lai dotos uz Tukuma aviosvētkiem, taču ne kā dalībnieki. NRA Neoficiāla informācija liecina, ka pilots bijis augstas kvalifikācijas un ļoti pieredzējis un spētu izvērtēt, cik nelabvēlīgi lidojumam ir laika apstākļi, kas vedina domāt, ka iemesls avārijai ir kas cits, piemēram, tehnisks bojājums.

"Piper PA-31-310 Navajo" pilots zināja par Spilves lidostas ziņojumiem par slikto redzamību un citu pilotu brīdinājumiem, bet tomēr izlēma lidot uz Tukumu. Tieši sliktos laika apstākļus par iespējamo avārijas iemeslu min atbilstīgo iestāžu pārstāvji. Privātas lidmašīnas pilots pats drīkst pieņemt lēmumu, vai lidojums ir iespējams gadījumā, ja tiek ziņots par nelabvēlīgiem laika apstākļiem.

Nelielā lidmašīna, kas pieder uzņēmumam "KD Company Airs Training", avarēja Tukuma apkaimē sestdien ap desmitiem no rīta. No gūtajiem ievainojumiem lidmašīnas pilots miris. Par notikušo sākta izmeklēšana.

Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja, kas izmeklē avio negadījumus, direktors Ivars Alfrēds Gaveika sliecas domāt, ka Tukumā notikušo lidmašīnas avāriju, iespējams, izraisījuši sliktie laika apstākļi. Arī Civilās aviācijas aģentūras direktors Māris Gorodcovs norādījis, ka sestdienas rītā Spilves lidostā sliktās redzamības dēļ vairāki pieredzējuši piloti pieņēma lēmumu lidojumus atcelt vai pārlikt uz vēlāku laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!