Lai samazinātu administratīvos izdevumus, tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (TB/LNNK) parakstījis rīkojumu par Matīsa un Centrālcietuma apvienošanu, kā arī Grīvas un Daugavpils cietumu apvienošanu, bet Pārlielupes cietums tiks slēgts, portālu "Delfi" informēja Tieslietu ministrijā (TM).
Kā informē TM, trešdien parakstītais rīkojums paredz cietumu apvienošanu veikt līdz 31.oktobrim, savukārt Pārlielupes cietums tiks slēgts 15.decembrī.

TM informē, ka cietumu apvienošana un Pārlielupes cietuma slēgšana veikta, lai šī brīža negatīvās ekonomiskās situācijas un nākamā gada valsts budžeta veidošanas kontekstā samazinātu valsts pārvaldē strādājošo skaitu un administratīvos izdevumus cietumu uzturēšanai. Tāpat tas atbilstot valdības deklarācijā minētajam uzdevumam - optimizēt cietumu skaitu, slēdzot atsevišķus cietumus un uzsākot būvēt jaunu, mūsdienu standartiem atbilstošu cietumu.

"Galvenā prioritāte ir sabiedrības drošība un uz tās rēķina taupīt nedrīkst, tādēļ cietumu reorganizācijas procesā cietumu uzraugu skaits netiks samazināts, taču tiks izvērtētas pārējo darbinieku funkcijas un lietderība. Tāpat ietaupījums veidosies samazinoties izdevumiem par cietuma ēku uzturēšanu, kas novecojušās infrastruktūras dēļ šobrīd prasa lielus finanšu resursus," norāda Bērziņš.

Ministrs uzdevis Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšniekam Visvaldim Puķītem līdz šā gada15.septembrim izstrādāt rīcības plānu, lai nodrošinātu šī rīkojuma izpildi.

Plānots, ka Rīgas Centrālcietums ar kopējo vietu skaitu 2010 ieslodzītajiem būs izmeklēšanas cietums ar slēgtā cietuma nodaļu un daļēji slēgtā cietuma nodaļu, savukārt, Daugavgrīvas cietumā paredzētas 1435 vietas, un tas būs slēgtais cietums ar daļēji slēgtā cietuma nodaļu, atklātā cietuma nodaļu un izmeklēšanas nodaļu.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!