Tikšanās laikā Stokholmā ar Latvijas prezidenti Vairu Vīķi - Freibergu Sīmona Vīzentāla centra direktors Efrems Zurofs solījis nodot Latvijai personu sarakstus un pierādījumus, kas varētu liecināt par Arāja komandas noziegumiem.
Par to BNS informēja prezidentes preses sekretāre Aiva Rozenberga.

Zurofs vēlējies zināt, kāda ir Latvijas nostāja to cilvēku meklēšanā un tiesāšanā, kuri ir veikuši noziegumus pret cilvēci II pasaules kara laikā Latvijas teritorijā. Viņš paudis neizpratni par to, ka Latvija nerīkojas pietiekami enerģiski, lai panāktu Konrāda Kalēja tiesāšanu.

Valsts prezidente informējusi Vīzentāla centra pārstāvjus par 16. un 17.februārī Rīgā paredzēto septiņu valstu prokuroru sanāksmi, kurā paredzēts lemt par Kalēja lietas izmeklēšanu.

Zurofs arī norādījis, ka, pēc viņa rīcībā esošās ionformācijas, Latvija ir reabilitējusi vairākus cilvēkus, kuri bijuši iesaistīti holokaustā, un apšaubīja šo reabilitāciju pamatotību. Valsts prezidente uzsvēra, ka Latvijas Ģenerālprokuratūra un Augstākā tiesa ir paudušas gatavību vēlreiz pārskatīt šīs lietas, ja tiks iesniegti papildu pierādījumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!