Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) ceturtdien ārkārtas sēdē aptuveni pusstundu ilgā uzrunā atskaitījās Saeimai par valdības labajiem darbiem pēdējo mēnešu laikā, kā arī aicināja deputātus nepalielināt nākamā gada valsts budžeta deficītu. Lai arī Saeima pēc uzrunas Godmanim veltīja aplausus, opozīcijas deputāti kritizēja valdību par tās nespēju risināt ekonomiskās krīzes jautājumus.
Godmanis savā uzrunā parlamentam uzsvēra valdības veikumu pēc augusta referendumiem, uzsverot, ka savas domas par tiem nav mainījis. Tāpat viņš informēja par valdības padarīto un plāniem pensiju paaugstināšanā, plāniem atrast jaunu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāju, šā gada valsts budžeta tēriņu samazināšanu un darbu pie nākamā gada budžeta projekta.

Premjers uzsvēra, ka valdībai grūtās sarunās izdevies panākt trīspusēju vienošanos starp darba devējiem, arodbiedrībām un valdību par to, ka nākamā gada budžetā deficīts nebūs vairāk par 1,85% no IKP, kas patlaban paredzēts budžeta projektā.

Pēc Godmaņa uzstāšanās opozīcijas deputāti kritizēja valdības darbu. Deputāte Sandra Kalniete (PS) pauda, ka premjera uzruna bijusi "godmaniska un detaļām pārbagāta", taču nekas netiekot darīts, lai mazinātu ekonomiskās krīzes sekas un novērstu mazo uzņēmumu bankrotēšanu. Arī deputāte Solvita Āboltiņa (JL) pauda, ka radās iespaids par valdības aktīvu darbu, "ražojot nebeidzamus ziņojumus, koncepcijas un atskaites", tomēr nekas netiekot darīts, piemēram, tiesiskuma jautājumu risināšanā. Tieši pretēji - "atlaists Loskutovs, bet paaugstināts Vaškevičs, "nulles deklarācija" - dziļi plauktiņā, nav atrisināts arī jautājums par trešo personu finansēšanu. Tāpat Ābotliņa uzsvēra valdības nespēju risināt sociālos jautājumus. 'nekad vēl tik daudz cilvēku nav izgājuši ielās," sacīja Āboltiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!