Militāro parāžu apskaņošanai piecās Latvijas pilsētās un Latvijas 90.gadadienas svētku uguņošanai Rīgā tiks tērēti vairāk nekā 13 000 latu.
Konkursā tiesības sniegt šos pakalpojumus ieguva Rīgā reģistrēts uzņēmums "Universālā Baltijas skaņa". Bez šī pretendenta konkursā bija iesniegts vēl viens piedāvājums.

Paredzēts, ka minētā firma apskaņos militārās parādes Rīgā, pie Brīvības pieminekļa, 11.novembra krastmalā, kā arī Cēsīs, Liepājā, Jelgavā un Rēzeknē.

Latvijas proklamēšanas 90.gadadienas militārajā parādē, kas 18.novembrī notiks Rīgā, 11.novembra krastmalā, piedalīsies arī NATO valstu karognesēji,  iepriekš sacīja Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs.

Viņš pastāstīja, ka uzaicinājumu piedalīties šajā parādē saņēmušas visas, bez Latvijas - 25, alianses dalībvalstis. Lielākā daļa no šīm valstīm jau esot apstiprinājušas savu dalību šajā pasākumā. Tas nozīmē, ka kopā ar mūsu militāristiem krastmalā soļos arī NATO dalībvalstu pārstāvji, nesot konkrētās valsts karogu.

Tiek plānots, ka uz Latvijas jubilejas svinībām ieradīsies daudzu NATO valstu augstas militārpersonas ar delegācijām. Rinkēvičs atzīmēja, ka šā gada parāde būs plašāka un iespaidīgāka nekā iepriekšējo gadu parādes.

Latvijas 90 gadu jubilejas svinību plāns paredz, ka Nacionālo bruņoto spēku militārās parādes notiks ne tikai Rīgā, bet arī vairākās reģionu lielākajās pilsētās. Iecerēts, ka militārās parādes būs Cēsīs, Liepājā, Jelgavā, Rēzeknē.

Parādēs uzrunu teiks Valsts prezidents Valdis Zatlers, tajās piedalīsies Bruņoto spēku orķestri. Lai gan svētku sajūtu gribētos radīt visās Latvijas pilsētās, finanšu līdzekļu trūkuma dēļ to neesot iespējams īstenot.

Latvijas proklamēšanas 90.gadadienas svinību organizētāji dažādiem svētku pasākumiem plāno iztērēt līdz diviem miljoniem latu.

Rinkēvičs iepriekš žurnālistiem sacīja, ka esošajos taupības apstākļos tā saprātīgā izmaksu robeža, kuru nevajadzētu pārsniegt, ir divi miljoni latu. Šīs izmaksas būšot mazākas, nekā bija kaimiņu - igauņu un lietuviešu - svētku rīkošanas budžets, kas attiecīgi bijis četri un seši miljoni latu.

Latvijas proklamēšanas 90.gadadienas svinību devīze ir "Iededzies par Latviju!".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!