Satiksmes ministrijas (SM) kopējie resursi izdevumu segšanai nākamgad pieaugs par aptuveni 23 miljoniem latu līdz 473 miljoniem. Taču atlīdzībām nozares vadībā nākamgad plānots tērēt tikpat, cik šogad – 3,28 miljonus latu.
Atlīdzībām nozarē strādājošajiem plānots tērēt 6,29 miljonus latu, šogad - 5,9 miljoni latu, savukārt nozares vadībā atlīdzībām plānots nākamgad atvēlēt tikpat līdzekļu, cik šogad - 3,288 miljonus latu.

Palielinājums atlīdzībām nozarē kopumā saistīts ar "Civilās aviācijas aģentūras" pašu ieņēmumu pieaugumu (tā netiek finansēta no vispārējo ieņēmumu dotācijas, bet no pašu ieņēmumiem - budžeta izdevumu daļā netiek izdalīti finansējuma avoti) un jaunas ES finansētās programmas "Tehniskā palīdzība Eiropas Savienības fondu apgūšanai 2007.-2013.)" izveidi, kurā atlīdzība paredzēta tiem, kuri nodarbosies ar ES fondu jaunā programmēšanas perioda projektiem.

image

Satiksmes ministrijas nozares vadības atlīdzībām tāpat kā pagājušogad plānots tērēt 3,28 miljonus latu jo saskaņā ar MK protokollēmumu bija jāsamazina kopējie izdevumi par 10,67%, Sīkāku sadalījumu pa pozīcijām (ko un kā samazināt) valdība atstāja atbildīgās iestādes ziņā.

SM norāda, ka kopējie budžeta Izdevumi tiek samazināti procentuāli - izvērtējot katras programmas prioritātes. Kopējais samazinājums ir 10,67 % (jeb 30 058 929 lati) no samazinājumam pakļautajiem izdevumiem. Pamatā tika samazināti valsts budžeta programmu kārtējie izdevumi, bet, izvērtējot izdevumus, tika samazinātas arī subsīdijas un dotācijas starptautiskajai lidostai "Rīga" un Autotransporta direkcijai.

Rīgas motormuzeja darbības nodrošināšanai plānots atvelēt par aptuveni 20 000 latu mazāk - 352 000 latu. Šos līdzekļus plānots galvenokārt ietaupīt uz darbinieku atlīdzībām paredzētā finansējuma rēķina.
ES un starptautiskā finansējuma koordinēšanai nākamgad plānots atvēlēt 137 00 latu, kas par 59 000 latu mazāk, nekā šogad, galvenokārt plānots ietaupīt uz atlīdzībām paredzētā finansējuma rēķina.
Valsts autoceļu fonda finansējums nākamgad paredzēts par četriem miljoniem vairāk nekā šogad - 240 miljonu latu līmenī, savukārt dotācijas pašvaldību autoceļiem plānotas par diviem miljoniem lielākas nekā šogad - 72 miljonu latu apjomā. Valsts ceļu pārvaldīšanai un uzturēšanai plānots tērēt 168 miljonus latu, kas par trīs miljoniem vairāk nekā šogad.

Dotācijas zaudējumu segšanai sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem paliks šī gada līmenī - 74 401 137 lati.

Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) pasākumu īstenošanai (2007- 2013) nākamgad plānots piešķirt 65,9 miljonus latu. Par šiem līdzekļiem plānots noasfaltēt valsts pirmās šķiras autoceļus 100 kilometru kopgarumā .
Par aptuveni diviem miljoniem latu vairāk nākamgad tiks piešķirts Rīgas, Liepāja sun Ventspils ostu infrastruktūras sakārtošanai Eiropas Transporta tīkla TEN-T projekta ietvaros, kam piešķirta ārvalstu finanšu palīdzība.

2, 59 miljonus latu piešķirti iekšzemes lidojumu nodrošināšanai no Liepājas un Ventspils lidostām, 253 000 latu paredzēti desmit darba vietu aprīkojumam, biroja tehnikas iegādei, kā arī izdevumiem komunāliem maksājumiem sakarā ar cenu pieaugumu. Vēl 2,327 miljoni latu ir ārvalstu finanšu palīdzība no Kohēzijas fonda līdzekļiem projektam "VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" skrejceļa pagarināšanas un apgaismojuma sistēmas modernizācija" pārskaitīšanai lidostai "Rīga" par iepriekšējos gados ieguldīto finansējumu projekta realizācijai.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!