Par tiesībām izbūvēt Liepājas koncertzāles "Lielais Dzintars" nulles ciklu vēlas sacensties 11 būvuzņēmumi, portālu "Delfi" informēja valsts aģentūras "Jaunie Trīs brāļi" Komunikācijas nodaļas vadītāja Elīna Bīviņa.
Pieteikumus konkursam iesnieguši SIA "Abora", SIA "Uzņēmējs", personu apvienība a/s "DHB" un SIA "DGS", SIA "Mūsu Māja", SIA "Merks", SIA "PBLC", pilnsabiedrība "CITI-AZ būvsabiedrība", SIA "RRB Celtniecība", a/s "UPB", a/s "RBSSKALS" un a/s "BMGS".

Būvkompāniju, kurai uzticēs veikt "Lielā Dzintara" nulles cikla izbūvi, izvēlēsies slēgtā konkursā, veicot uzņēmēju priekšatlasi un vērtējot pirmajā kārtā kvalificētos pretendentus. Iesniegtos pieteikumus un pretendentu finanšu un tehniskos piedāvājumus izvērtēs iepirkuma komisija, kuras sastāvā ir Liepājas pilsētas domes, Kultūras ministrijas un valsts aģentūras "Jaunie Trīs brāļi" pārstāvji.
Konkursa pirmajā kārtā saņemto kandidātu pieteikumu vērtēšana ilgs divas līdz trīs nedēļas, bet pirmo kārtu izturējušajiem pretendentiem finanšu un tehniskā piedāvājuma sagatavošanai tiks dots laiks līdz diviem mēnešiem.

Starptautisks slēgts konkurss Liepājas koncertzāles nulles cikla būvdarbu veicēja izvēlei tika izsludināts 5. septembrī un ar konkursa nolikumu iepazinušies 25 uzņēmumi.

Būvuzņēmumi, kuri pieteikušies dalībai konkursā, tiks vērtēti gan pēc to profesionālajām spējām un pieredzes, gan pēc to saimnieciskās darbības. Uz dalību konkursā var pretendēt tādi uzņēmumi, kuri pēdējos trīs gados ir noslēguši vismaz 3 būvdarbu līgumus, katru ar minimālo vērtību pusotra miljona latu apmērā, turklāt vismaz viena līguma saistībām jābūt izpildītām. Saskaņā ar konkursa kandidātu atlases nolikumu, pretendenta kopējam finanšu apgrozījumam pēdējos trīs gados attiecībā uz būvdarbiem jābūt vismaz 10 miljonu latu apjomā.

Līgums par Liepājas daudzfunkcionālā centra "Lielais dzintars" ēkas nulles cikla būvdarbiem tiks slēgts atbilstoši pasaulē pieņemtiem labas būvniecības prakses standartiem - proti, saskaņā ar Starptautiskās inženierkonsultantu asociācijas (FIDIC - Fédération Internationale Des Ingénieurs-Conseils) izstrādātajiem Būvniecības darbu līguma noteikumiem (FIDIC Sarkanā grāmata).

Liepājas koncertzāle "Lielais Dzintars" būs viens no lielākajiem kultūras infrastruktūras objektiem Kurzemes reģionā. Ēkā būs mūsdienīgi aprīkota un transformējama koncertzāle un telpas Liepājas simfoniskā orķestra ikdienas darbam, tiks iekārtota plaša mūzikas bibliotēka, būs telpas izstādēm, semināriem un citām, pilsētas un reģiona sabiedriskās dzīves aktivitātēm.

Būvniecības projekta profesionālai virzībai, tā īstenošanu nodrošina Liepājas pilsētas dome sadarbībā ar Kultūras ministriju un valsts aģentūru "Jaunie Trīs brāļi". Daudzfunkcionālā kultūras centra būvniecībā plānots investēt ne tikai valsts un pašvaldību līdzekļus, bet arī piesaistīt Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumu.

Koncertzāle "Lielais Dzintars" Liepājā atradīsies Radio un Jūras ielu stūrī, bijušā kinoteātra vietā. Ēkas autors ir austriešu arhitekts profesors Folkers Gīnke un viņa arhitektu birojs "Giencke & Company", kura darbs ar devīzi "Urban Loop" ("Pilsētas cilpa") 2003. gadā uzvarēja Liepājas domes rīkotajā projekta ideju konkursā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!