Nākamajā gadā Rīgas domnieku, tostarp Rīgas vadītāju, atalgojums saruks par 15%. To paredz Rīgas mēra Jāņa Birka (TB.LNNK) parakstītais vadības uzdevums, kas gan vēl jāapstiprina domes Finanšu un administrācijas lietu komitejā.

Domē portālam "Delfi" norāda, ka šāds lēmums pieņemts ekonomiskās situācijas pasliktināšanās dēļ, kā arī pašas Rīgas domes budžeta mazināšanas dēļ.

Birka rīkojums paredz, ka atalgojums būs samazināts domes priekšsēdētājam, tas ir, pašam Birkam, viņa vietniekiem, komiteju priekšsēdētājiem un RD deputātiem.

Pašreiz Rīgas mēra atalgojums ir 3240 lati, ko veido 18 reizes palielināta minimālā alga. Līdz ar 15% samazinājumu Rīgas mērs saņems 2756 latus. Rīgas vicemēru atalgojums ir 2700 latu, jo šajā gadījumā minimālā alga ir pareizināta ar 15. Līdz ar 15% samazinājumu Rīgas pašvaldības vadītāja tuvākie palīgi saņems 2295 latus. Savukārt komitejas vadītāju atalgojums ir 1980 lati un to rēķina minimālo algu pareizinot ar 11. Par 15% mazāka alga nozīmē, ka komiteju vadītāju saņems 1683 latus.

Rīgas domes deputātu algu savukārt rēķina pēc stundu likmes atkarībā no tā, cik daudz komitejās domnieks strādā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!