Ministru prezidents Ivars Godmanis (LPP/LC) šodien koalīcijai ir piedāvājis trīs valdības reorganizācijas variantus, kuri koalīcijas partijām jāapspriež divu nedēļu laikā.
Pēc rīcībā esošās informācijas, nav paredzēts reorganizēt tikai trīs ministrijas - Satiksmes, Ārlietu un Aizsardzības ministrijas. Visas pārējās ministrijas premjers piedāvā apvienot dažādās kombinācijās.

Reģionālās attīstības un pašvaldības lietu ministriju tiek piedāvāts apvienot ar Ekonomikas ministriju vai ar Finanšu ministriju.

Veselības ministrijai tiek ierosināts klāt pievienot Labklājības ministriju vai arī ļaut šim abām ministrijām arī turpmāk strādāt atsevišķi. Trešais reorganizācijas variants paredz, ka vienā ministrijā tiek apvienota Veselības, Labklājības un Bērnu un ģimenes lietu ministrija.

Divos reorganizācijas variantos Kultūras ministriju iecerēts apvienot ar Izglītības un zinātnes ministriju. Zemkopības ministriju iecerēts apvienot ar Vides ministriju.

Savukārt par Iekšlietu un Tieslietu ministriju Godmanis piedāvā apspriešanai divus risinājumus - apvienot tās vienā ministrijā vai ļaut tām arī turpmāk strādāt atsevišķi.

Apvienot vai reorganizēt plānots arī lielāko daļu no daudzajām valsts aģentūrām, samazinot to skaitu no pašreizējiem 138 līdz 86.

Kā ziņots, arī Valsts prezidents Valdis Zatlers premjerministra Ivara Godmaņa (LPP/LC) vadītajā valdībā vēlas redzēt "jaunas sejas". 7.janvārī pēc prezidenta un premjera tikšanās Zatlers uzsvēra, ka ir būtiski turpināt iepriekš solīto valdības reorganizāciju, un no premjera viņš saņēmis solījumu, kas šis jautājums tiks atrisināts pusotras nedēļas laikā.

Arī Godmanis žurnālistiem apstiprināja prezidentam doto solījumu un norādīja, ka valdībā "var parādīties jauni cilvēki". Pārmaiņas varētu skart arī premjera pārstāvētās partijas ministrus. Pēc pusotras nedēļas par valdības reorganizāciju lems koalīcija.

"Mani satrauc tas, ka pirms trīs nedēļām ļoti drosmīgi un izlēmīgi paziņotā valdības reorganizācija līdz 11 ministriem šobrīd sāk buksēt un partijas sāk runāt par to, ka tas varbūt nemaz nav vajadzīgs," uzsvēra Zatlers, piebilstot, ka svarīgi ir saprast, ka "nevar spert soli atpakaļ" un nodomiem jābūt skaidriem un realizētiem dzīvē.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!