Ārlietu ministrs un Tautas partijas valdes loceklis Māris Riekstiņš aicinās Tautas partiju uzņemties iniciatīvu izstrādāt sabiedriski politisko spēku vienošanos jeb memorandu, kas būtu vērsts pret jebkādām vardarbības izpausmēm politiskajā procesā, portālu "Delfi" informē Ārlietu ministra preses sekretāre Una Pušpūra.
"Vardarbība pārkāpj robežu, kas atšķir demokrātiskas izpausmes brīvību no nozieguma. Jebkurā civilizētā valstī politiskajām partijām, sabiedriskajām un reliģiskajām organizācijām ir jāspēj skaidri definēt, ka vardarbīgas metodes ir kategoriski nosodāmas un nepieļaujamas. Vardarbība neietilpst eiropeisko vērtību saimē, vēl vairāk, tā vispār nav vērtība, bet gan kaut kas, pret ko vēršas jebkura Eiropas valsts," norāda Māris Riekstiņš.

Pēc ārlietu ministra domām memorandā būtu jāpauž kategorisks nosodījums vardarbībai kā pārprastai demokrātisko tiesību izpausmei. Vienlaicīgi memorandā būtu jāapliecina, ka to atbalstošā organizācija vai partija nekad neveiks darbības, kas varētu sekmēt vardarbības uzliesmojumu.

"Par šāda memoranda nepieciešamību liecina 13.janvāra notikumi, kā arī fakts, ka Latvijas sabiedrību tuvākajā laikā gaida vairāki publiski pasākumi, kuros nepieciešams garantēt pilnīgu sabiedrisko drošību, tostarp, cilvēku iespējamo pulcēšanos 16. un 25.martā, 4. un 9.maijā u.c. Nav šaubu, ka šāds memorands būs aktuāls arī saistībā ar gaidāmajām pašvaldību un Eiropas Parlamenta vēlēšanām," uzskata Riekstiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!