Latvijas Radio (LR) pirmdien rīt īstenojis pagājušajā nedēļā izteiktos draudus par programmu translāciju pārtraukšanu nepietiekamā finansējuma dēļ.
Pēc ziņām plkst.7 atskanēja paziņojums "šobrīd finansējuma trūkuma dēļ neraida LR 1, 2, 3, 4 programma, kā arī Radio "Naba". Atvainojamies par sagādātajām neērtībām", pēc kura solītā klusuma vietā LR ēterā nemitīgi tiek atkārtotas dziesmas "Pūt, vējiņi" pirmās taktis.

Līdz šim pēc ziņām plkst.7 LR1 ar amatpersonām runāja par sabiedrībā aktuāliem tematiem.

Trūkstošā finansējuma dēļ LR programmās no februāra pārtrauks skanēt vairāki raidījumi, iepriekš informēja LR preses sekretāre Ilze Vasermane.

Pašlaik zināms, ka no februāra LR1 Haralda Burkovska vadītā raidījuma "Kā labāk dzīvot" laikā skanēs mūzika, raidījums "Kultūras Rondo" neskanēs vairs no marta, raidījumiem "Šī diena vēsturē" un "Dzīves ritmi mūzikā" palielināsies atkārtojumu skaits, bet raidījumu "Piespēle" februārī vēl vadīs Inita Kresa, savukārt no marta raidījumam finansējuma vairs nav.

LR2 tikai mūzika, bez raidījumiem, skanēs darba dienās pēc plkst.15, sestdienās pēc plkst.17 vai 18, bet svētdienās pēc plkst.16.

Izmaiņas skars arī LR3 "Klasika". Šajā programmā vairs neskanēs raidījumi "Par operu un Operā", "Aplis", "Austras koks" un "Latviešu mūziķi pasaulē", bet atkārtojumos skanēs raidījumi "Džeza pusstunda", "ABC", "Otto stāstiņi" un "Dienas komponists".

LR4 nepietiekamā finansējuma dēļ jau janvārī tika likvidēti raidījumi "Es Jums rakstu...", "Romāns ar teātri", "Par sevi" un "Vēlreiz par mīlestību". Hronometrāža tika samazināta par 50% - līdz 15 minūtēm iepriekšējo 30 minūšu vietā raidījumiem "Jūsu tiesības", "Sezona", "Vietējais jautājums", "Zvaigžņu putekļi" un "Dialogs".

No februāra tiks likvidēti raidījumi "Pastaigas pa Rīgu" un ziņu apskats "Šodien trīspadsmitos".

Vasermane informēja, ka joprojām ir iespējamas izmaiņas programmās. Ja netiks atrisināts trūkstošā finansējuma jautājums, no marta iespējamas vēl lielākas izmaiņas programmā.

Pirmdien LR1 raidījumā "Krustpunktā" LR ģenerāldirektora pienākumu izpildītājs Dzintris Kolāts pieļāva iespēju, ka jau nākamnedēļ LR programmās uz kādu laiku varētu būt klusums līdzšinējo raidījumu vietā.

Jau ziņots, ka LR parāds ir teju 800 000 latu un Kolāts šonedēļ valdības sēdē plānoja lūgt 1,05 miljonu latu dotāciju šim gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!