Rīgas dome šā gada budžeta grozījumos varētu rezervēt finansu līdzekļus Rīgas novada slimokases (RNSK) parādu aptiekām segšanai un janvārī sagatavot grafiku parādu atmaksai, - par to šodien tikšanās laikā vienojies labklājības ministrs Andrejs Požarnovs un Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs.
Kā informēja labklājības ministra preses sekretāre Inga Priževaite, pārrunājot iespējamos risinājumus Rīgas domes uzņēmuma RNSK parādu dzēšanai un slimokasu modeli Rīgā, abas amatpersonas vienojās, ka tāds slimokases modelis, kāds Rīgā ir bijis līdz šim, turpmāk nevar darboties.

Tika panākta vienošanās, ka janvārī Labklājības ministrija un Rīgas dome sagatavos rīcības plānu slimokases reorganizācijai Rīgā. Sarunu laikā tika pārrunāti divi iespējamie varianti - Valsts obligātās veselības apdrošināšanas aģentūras filiāles vai kopīgas valsts un pašvaldību uzņēmējsabiedrības veidošana.

Pārejas periodā Rīgas dome varētu nodrošināt stingru kontroli pār RNSK lēmumiem. Rīgas mērs tikšanās laikā norādīja, ka pastiprinās RNSK pilnvarnieku atbildību, lai rūpīgāk sekotu līdz tam, kā slimokase pilda līguma saistības un nepieļautu jaunus slimokases pārkāpumus.

Patlaban Labklājības ministrija gaidīs Rīgas domes oficiālu apstiprinājumu tam, ka Rīgas dome akceptē šodienas vienošanos. Ja Rīgas dome pildīs šodien sarunās solīto, Valsts obligātās veselības apdrošināšanas aģentūra varētu pagarināt līgumu ar Rīgas novada slimokasi uz laiku, kamēr tiek sagatavots rīcības plāns slimokases reorganizācijai. Priževaite uzsvēra, ka šodienas vienošanās pagaidām ir tikai pārrunāti iespējamie risinājumi, nevis parakstīta vienošanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!