Partijas "Jaunais laiks Rīgas domes frakcijas deputāti uzskata, ka Rīgas domes vadībai nekavējoties būtu jāaptur darbs pie klasiska "trekno gadu" projekta - jaunā Rīgas administratīvā kompleksa Torņakalnā - būvniecības ieceres īstenošanas, šim mērķim pašlaik piešķirtos līdzekļus novirzot daudz neatliekamāku jautājumu risināšanai, piemēram, tukšo bērnudārzu ēku remontam, lai mazinātu rindu uz vietām pašvaldības bērnudārzos, portālu "Delfi" informēja JL Rīgas nodaļā.
"Kā izriet no Infrastruktūras fonda atskaitēm, Rīgas dome kopš 2004.gada šim projektam - idejas attīstībai, priekšprojekta darbiem, arhitektu konkursam un dažādu plānu izstrādei - jau ir iztērējusi 309,5 tūkstošus latu, bet vēl plānots iztērēt vairāk nekā 100 tūkstošus latu. Mēs rosinām Rīgas vadību nekavējoties "iesaldēt" darbus pie šī klasiskā trekno gadu projekta, piešķirtos līdzekļus novirzot daudz neatliekamāku jautājumu risināšanai rīdzinieku labā, piemēram, tukšo bērnudārzu ēku remontam," pauž JL Rīgas domes deputāte Baiba Brigmane, piebilstot, ka runa ir par četrām tukšām bērnudārzu ēkām, kam nepieciešams remonts.

Saskaņā ar Rīgas Infrastruktūras fonda darba grupai, kas veic fonda piešķīrumu inventarizāciju, iesniegto informāciju, pirmo reizi līdzekļi šim projektam piešķirti jau 2004.gadā - ar toreizējā Attīstības fonda sēdes lēmumu piešķirts 51 tūkstotis latu "jaunās administratīvās ēkas būvniecības idejas attīstībai". Faktiski visi līdzekļi iztērēti.

2005.gadā ar Rīgas domes prezidija lēmumu no fonda līdzekļiem piešķirti 54 tūkstoši latu "Rīgas domes jaunās administratīvās ēkas priekšprojekta darbu turpināšanai". No piešķirtās summas iztērēti 25,7 tūkstoši latu, bet par projektu atbildīgais Pilsētas attīstības departaments norādījis, ka darbi turpinās.

2007.gadā ar Rīgas domes prezidija lēmumu no fonda līdzekļiem piešķirti 136,8 tūkstoši latu "starptautiska arhitektu konkursa "Rīgas jaunais centrs Torņkalnā" rīkošanai". Faktiski visi līdzekļi ir iztērēti.

Savukārt 2008.gadā ar Rīgas domes prezidija lēmumu no fonda līdzekļiem piešķirti 206 tūkstoši latu "jaunā Rīgas centra Torņakalnā un Rīgas domes administratīvā kompleksa būvprogrammas izstrādei un Jaunā Rīgas centra Torņakalnā infrastruktūras attīstības plāna izstrādei". No piešķirtajiem līdzekļiem jau iztērēti 96 tūkstoši latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!