Saeima ceturtdien bez debatēm apstiprināja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatā uzņēmēju Normundu Vilnīti.

Par Vilnīti balsoja 63 deputāti, pret 25. Tā kā balsojums bija aizklāts, nav zināms, kuri tieši tautas kalpi atbalstījuši Vilnīša kandidatūru šim amatam un kuri - nē.

Balsojums par Vilnīša apstiprināšanu deputātiem bija negaidīts, daudzi neatradās savās vietās, tādēļ skrēja, lai papsētu nobalsot. Neviens no parlamentāriešiem neuzskatīja par vajadzīgu debatēs paust savu viedokli par vai pret Vilnīša apstiprināšanu.

Vilnītis ir SIA "KKC Biznesa centrs" un SIA "Komerckonsultāciju centrs" valdes loceklis. Viņa iepriekšējā darba pieredze bijusi strādājot Latvijas Policijas akadēmijas Civiltiesību zinātņu katedrā un Juridiskajā koledžā par lektoru. Bijis Iekšlietu ministrijas Narkotiku apkarošanas biroja priekšnieka vietnieks, Iekšlietu ministrijas Personu aizsardzības dienesta nodaļas priekšnieks, Iekšlietu ministrijas Organizētās noziedzības apkarošanas biroja sevišķi svarīgu lietu inspektors un galvenais inspektors. Vilnītis ieguvis Latvijas Policijas akadēmijā tiesību zinātņu maģistra akadēmisko grādu civiltiesību apakšnozarē, šobrīd studē M. Lomonosova Maskavas Valsts universitātes aspirantūrā.Līdzšinējo KNAB darbību Vilnītis vērtē kā veiksmīgu, tomēr ir virkne lietu, ko viņš vēlas pilnveidot. Viņaprāt, KNAB vajadzētu lielāku uzmanību pievērst profilaktiskajām darbam, rosinot tādas izmaiņas likumdošanā, kas jau preventīvi samazinātu un izslēgtu koruptīvu darījumu un citas pretlikumīgas rīcības veikšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!