Piena cenas veikalos kļūs vēl zemākas, prognozē AS "Tukuma piens".

"Sabiedrība drīz būs pārsteigta, kādas piena cenas būs veikalos," norāda "Tukums piena" valdes loceklis Edmunds Jansons. Pašlaik piena nozarē nevarot runāt par peļņu, bet gan par izdzīvošanu, tāpēc svarīgi esot palielināt piena patēriņa apjomus. Runājot par piena cenas samazināšanos, Jansons gan atzina, ka "zemnieki ir ķēdes sākumā".

Ir vairākas pazīmes, ka importa piena apjomi Latvijā varētu būtiski pieaugt, un "Tukuma piens" norāda, ka iedzīvotājiem būs aktīvāk jāseko līdzi produktu izcelsmes valstij, ja iedzīvotāji vēlas atbalstīt vietējos zemniekus un ražotājus. Tāpēc sarunā ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, kurš šodien viesojās AS "Tukuma piens", uzņēmuma vadība aicināja prezidentu aktīvāk rosināt un meklēt iespējas, kā ierobežot importu un aizstāvēt vietējos piena nozares pārstāvjus.

"Tukuma piens" norāda, ka valsts amatpersonām vajadzētu drosmīgāk aizstāvēt un arī prezentēt Latvijas ražotāju produkciju. Jansons uzskata, ka tas būtu liels atbalsts ražotājiem.

Zatlers šodien tika iepazīstināts ar "Tukuma piena" svarīgāko produktu grupu ražošanas procesu. Uzņēmums kā jogurtu tirgus līderis Latvijā īpaši lepojas ar jogurta dzērienu "Balance". Prezidents apskatīja biezpiena sieriņu "Premium" ražošanas līniju.

Kā norāda uzņēmums, "Tukuma piens" ir ceturtais lielākais piena iepircējs Latvijā. Uzņēmums sadarbojas ar aptuveni 300 zemnieku saimniecībām, pienu iepērkot galvenokārt Kurzemē. Ik dienu tiek iepirktas aptuveni 90 tonnas piena. Pašlaik uzņēmumā strādā 220 darbinieki, un uzņēmums neplāno samazināt ne darbinieku skaitu, ne viņu algas.

Svarīgākās "Tukuma piena" produktu grupas ir jogurts, sviests, krējums un biezpiena sieriņi. Pašlaik Latvijas tirgū pazīstamākais no uzņēmuma zīmoliem ir "Baltais" un "Oga".

"Tukuma piens" sadarbojas ar tirdzniecības tīkliem "RIMI", "Maxima", "SKY", "ELVI", "Mego", "Iepirkuma grupa", "Nelda" un citiem mazumtirgotājiem.

Kā ziņots, Valsts prezidents šodien bija devies uz Tukumu darba vizītē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!