Gandrīz 90% Latvijas iedzīvotāju šobrīd nepieciešams saņemt profesionāļu padomus par dažādiem juridiska rakstura jautājumiem, liecina Notāru dienu ietvaros veiktā SKDS sabiedriskās domas aptauja.
Katrs otrais Latvijas iedzīvotājs vēlētos sīkāk izprast darba tiesību juridiskās nianses, gandrīz pusei iedzīvotāju aktuālas ir īpašumu lietas, savukārt 40% nepieciešamas konsultācijas par banku lietām.

Aptaujas dati rāda, ka gados jaunāki cilvēki vairāk vēlas saņemt speciālista padomu par banku lietām un darba tiesībām, kamēr vecāka gadu gājuma respondenti vairāk izrādījuši interesi par īpašuma un mantojumu tiesībām. Galvaspilsētā dzīvojošos vairāk kā reģionu iedzīvotājus satrauc īres tiesības, savukārt laukos visaktuālākais ir darba tiesību jautājums.

Jau ziņots, ka no 16.marta līdz 19.martam jau ceturto gadu pēc kārtas tiks rīkotas Notāru dienās, kuru ietvaros visos Latvijas notāru birojos ikvienam būs iespēja saņemt bezmaksas konsultācijas. Notāri šogad sniegs konsultācijas par jebkuru juridiska rakstura jautājumu.

Lai palīdzētu iedzīvotājiem risināt juridiskus jautājumus un neskaidrības, Notāru dienas šogad notiks vairāk kā 100 notāru birojos 30 Latvijas pilsētās. Iedzīvotājiem, kuri nevarēs apmeklēt Notāru dienas klātienē, savus jautājumus elektroniskā formā būs iespēja uzdot LZNP mājas lapā www.latvijasnotars.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!